Socker

Fy, vad jag är sugen på godis,snacka om att sitta djupt rotat... Men men jag har inte fallit tillbaka än och tänker inte göra det i framtiden heller.. Ska snart åka hem till Jimmy och mysa lite, sitter fortfarande å skrattar åt Ozzy med stumpor, kan inte hjälpa det men det ser så kul ut och han ser så ledsen ut, som om hela världen vore emot honom, stackarn är mobbad..

           
Mina bäbisar

Medicin kostar en massa..

Jag och Ozzy har varit runt idag, bla. hos vetrinären å köpt foder och apoteket för att köpa salva till Ozzys tassar.. Tog även svängen förbi barnavdelningen för att köpa stumpor till Ozzy så det inte blir så kladdigt 


Han är så söt

Helt sanslöst vad det kostar när man ska har lite grejer till djur, vilken tur att man är så rik som jag är  hahaha  NOT!

2 1/2 men

Det är en helt underbar serie, älskar den! Man kan inte sluta skratta och le, dom är helt underara.. Middagen idag blev kanongod, helt fanatsiskt.. Det var första gången jag fjällade två fiskar, någon gång ska bli den första.. 

 

Det var super gott och det lär inte bli sista gången jag gör det för hela frysen är full av fisk, hahaha  Det är jobbigt så här på kvällen å inte ta sötsaker som man är van vid när man är som jag.. Titta på tv å smaska lite men men den vanan försvinner väll.. Har lite saltapinnar och jordnötter som man självskalar att knapra på, inte samma sak men det går så här ibörjan..

Jag å Jimmy såg filmen, Dumpad ikväll och den var ganska bra faktiskt men jag får en reaktion som bara gör att jag suckar.. När ska folk lära sig att gräset inte är grönare på andra sidan och att det är viktigt att ta hand om varandra..

  

Saknar dig Älsking, ville verkligen inte att du skulle åka till jobbet inatt.. Det ska bli skönt att flytta ihop och ha dig nära oftare så det inte känns lika tomt när någon av oss ska åka.. Men den som väntar på något gott vänta alltid för länge 

Pöss å Kram på Er

Hungrig

Nu har jag vaknat å ska ut med monstret, är jätte hungrig så jag längtar till Jimmy kommer ner så vi kan laga fisken.. Skall bli jättegott med pressad potatis, romsås och grönsaker till.. Mums mums det blir inte dumt, vad ska ni äta? Nu ska jag ut som sagt innan regnet ser det ut som, ha det bäst!

   
Två mysiga katter å en busig hund med sin nya leksak
 
Kramseli kram

Trött

Nu är jag ruskigt trött, vill bara hem å sova.. Det är i och för sig bara 30minuter innan någon kommer och avlöser mig men ändå, jag vill hem nu! Idag skall jag även hämta Ozzy och ut med honom nu på morgonen innan jag kommer i säng.. Har vissligen saknat honom men nu e jag ruskigt trött, tror jag drabbats av för mycket sömn  hahaha Första dagen utan socker idag med, det är intressant hur det kommer att gå, får ge allt gott jag har i skåpet till min älskling tror jag, annars blir det jobbigt om jag ska ha det liggandes hemma.. Det är som gort för att inte lyckas å det skall jag göra den här gången.. Känns som jag nått den där gränsen och det är bra för det ger lite mera motivation, det blir en jobbbig första vecka men sedan blir det lugnare..  Efter det så kommer nästa kritiska priod vid en månad sådär när man har gått ner några kilon och känner att man vill unna sig något, aja baja!

Nä, vikt är tråkigt och egentligen så betydelse löst men ändå viktigt.. Huvudsaken är egentligen att man trivs med sig själv och mår bra.. ja ja det finns många som tycker till om det där, så vi hörs när jag vaknar senare idag..

Tjilivippen!

Kära vänner..

Idag har jag sovit hur gött som helst, det är skönt att göra det ibland.. Det behövs, man får passa på när man är hundfri, fast jag är lika trött ändå.. Mamma å Pappa var hemma en sväng å lämnade fisk, jag har köpt 4kg "plattfisk" för 100kr/kg, det ska bli jättegott, imån bli det fisk på middags menyn.. Dom hade inte träffa Saga innan, hon är godkänd.. Hon är så go å mysig, det är så skönt att se dom ihopp, kul att dom trivs..

Är helpeppad inför att sluta med sötsaker imån med, nu jä-lar så ska det funka.. Kilorna skall bort, en av mina bästa kompisar har gått ned jätte mycket i vikt, hon var snygg innan men nu ser hon hur snygg ut som hälst.. Kan hon så kan jag, hon är min inspirationskälla.. Heja mig!

Kram kram på er!

Städa städa städa

Så ofantligt trist men tyvärr nödvändigt.. Det var länge sedan jag haft det så här stökigt men jag har bara inte orkat städa den här veckan och jag har tre djur så det behövs egentligen minst 2gr.. Idag tog jag mig i alla fall i kragen och gjorde det om behövdes göras och är nöjd med resultatet.. Rent blev det och damsugarpåsen är snart full hehehe Saga var helt galen när jag skulle moppa, tyckte det ar jätte kul å jaga den så det gick dubbelt så fort idag.. Så här bidde resultatet:

   

Jag hann inte med något annat, tänkte jag skulle ringt och sagt upp el, bredband, telefon och allt sånt där men det hanns helt enkelt inte med, glömde till och med av att äta och det är inte likt mig.. Har avgett ett löfte som skall hållas, från och med måndag är det slut på godis och sötsaker.. Måste verkligen tänka på vikten, jag ska på fotografering och sminkning på the studio i göteorg.. Ska bli jätte kul, får ta med en kompis, så vi får se vem det blir.. Det vore roligt att ha gått ned lite tills dess, det gäller väll bara att ge sig fasiken på det.. Intala sig att man är fet, det är mitt största problem med att gå ned i vikt.. Visst jag är inte smal men jag tycker inte att jag är så fet så jag orkar inte kämpa, har lyckast med att tappa 5-10kg men efter det så tar det stopp för då tänker jag att jag är värd att unna mig något gott och eftersom jag har ett sådant sockerberoende så slutar det med att jag kommer tillbaka till sama vanor igen och går upp dom kilorna, så trist! Men nu är det allvar, sakta men säkert, jag har ingen bråttom men inget socker till att börja med och rör mig gör jag tack vare att jag har Ozzy men cykeln måste lagas (bakhjulet är det punktering på) så jag kan cykla till och från jobbet.. Det är nästa projekt, fast det lutar snart åt att det är lika bra att köpa en ny bilig istället..


Ha re  å kanin på er!


Badmington

Vi spelade badmington som vanligt på fredagar, jag var taggad till tusen, det va gämt men Malin vann dom sista avgörande bollarna så hon vann 4-2 i matcher, så TRIST! Men jag skyller på Jimmy för han sa till Malin att jag sagt att jag skulle spöa henne idag å då blev det inte så.. Man ska inte säga det högt, så det var hans fel  (pöss på dig älskling) Det är bara att ladda om battrierna till nästa vecka..  Malins kille Johanes förlorade ganska stort mot Jimmy med så jag spelade in lite när Jimmy å Malin spelad dom sista minutrarna för att jag vet att dom så gärna vill att jag lägger ut det, deras önskan är min lag  hahahaha


Fredag fredag

Idag har jag och Ozzy varit på träff med hans bror Zigge och ägare.. Fantastiskt kul samt att vi träffade på fler hundar, dom har det precis som jag när jag bodde i kortedala att dom har en plats man kan släppa hundarna så att dom kan leka och ha det kul.. En liten samings oas, dom behöver få lite socialkontakt, leka av sig lite, som vilket barn/människa som hälst..



   

Det skulle behövas på alla ställen, jag hoppas jag hittar några glada hundägare dit vi flyttar i Länsmansgården så man kan få lite lekkompisar.. Kollar även på blocket om folk behöver hundvakt eftersom jag ändå är hemma så mycket.. Eller lagom mycket, om jag får tycka till..

Kramizi kram


 


Fyfan för ekonomi

Gu vad tist det är när pengarna försvinner innan man ens fått dom.. Satt just och betalade räkningar och det är illa, ruskigt tråkigt men det är tre månader kvar innan jag och Jimmy delar.. Nästa månad har jag extra nätter att få betalt för så det bli bättre men ändå så trist att leva på knäckebröd och vatten.. Är det någon som har samma problem?

Hur funkar det?

Tittade precis på Philip å Fredrik, hur kan dom vinna? Helt sannslöst, tre veckor i rad, jag får inte ihop det men det är väl bara för att dom kompleterar varandra så bra.. Har olika speialområden men det börjar nästan bli pinsamt när dessa "nördar" piska skiten ur dessa knuttar, hahaha Ett roligt proram, en rolig program idé, jag hoppas verkligen att någon som är värdig pengarna vinner..

Ska ut en sväng med hunden nu innan man ska lägga sig men jag vill inte lägga mig... Saknar min älskling så mycket, vill bara bo under samma tak så i kan ses lite mer.. Som tur så har vi haft större dele av dagen ihop idag, jag lagade strömming, potatismos å spenat.. Grymt gott! Appro på något nnom hyffsat samma ämne så är kladdkaka med ater eight helt ljuvligt gott, man gör en kladdkake smet å häller ett lager i en form sedan lägger man ett lager med after eight å sedan resten av smeten, mums! Dags att sätta igång å baka...


Saga å Tusse myser


Den fantastiska utsikten från ramberget


Ozzy badar i fontänen


Jag står i köket


Å soliga dag!

Gu vad härlit med sol, man blir så glad.. Ska ut med vovsingen nu och gå en sväng, man får passa på.. Pratade precis med hanns brors ägare som bor på andara sidan Älvsborgsbron om att ses imån så vi bestämde kl. 12, det blir jätte kul.. Ska även gå förbi posten å posta mitt kuvert med uppsägningen av lägenheten, Eddie å Lina fick inte hyra den i andrahand så vi får hoppas att dom får den i förstahand.. 

Jag å Jimmy satt å myste framför en film nu på förmiddagen, 21.. Gu vad bra den var, jag rekomenderar den verkligen, Älskar filmer som har en baktanke och är tagna ur verkligheten.. Alla djuren verkar välldigt lugna idag så här är det lugna gatan..



Vi skrivs ikväll, kram kram 

Svamp!

Helo kära vänner! Idag har jag och Ozzy (å lite senare Jimmy) varit hos mamma och pappa och hälsat på.. Det var lika trevligt som vanligt, vi gick nerifrån stationen Lerum, det är en bit men i det fantastiska väret som det var idag så gjorde det inget.. Det blir som en liten utflyckt i sig, när vi nästan var framme så fastnade vi hos en gammal dam i deras område som gillade Ozzy och tog oss med på en rundtur på sin tomt å i sitt hus.. Det är en riktig kruttant, jag har pratat många gånger med henne men det var kul å se hur huset såg ut från insidan.. Vi fick även plockat en del svamp som jag/vi inte orkar rensa nu ikväll men det finns en dag imorgon med..

                  

Pappa och Jimmy slog sina kloka huvuden ihop mot slutet å löste något "el" problem pappa hade med något till båten, det var något med värmen men kommer inte alls ihåg vad dom snackade om.. 

Nu är det en dag kvar innan löning, så skönt att den snart är här.. Inte lika skönt att man veta att den kommer att försvinna lika fort men men.. Lina och Eddie har även bestämt sig för att hyra min lägenhet i andrahand så jag får ringa och prata med dom om det är ok, vi får hoppas på det.. Hon jag pratade med senast lät inte så glad men vi får se vad dom säger, jag tycker det är bra i alla fall.. Det är en bra lägenhet lite liten för mig å Jimmy samt alla djur.. Appro på djur, här kommer ett litet klipp från våran klätter apa:




Nu ska jag väcka vilddjuret som snarkar i takt med min Älskling så vi får ut en sista runda för idag sedan ska jag krypa ner å sov jag med.. Sängen är ganska full nu med två katter och två personer, men finns det hjärterum så finns det plats!


Opps...

Hela dagen bara försvann, den gick så fort..Väcktes vid 12 tiden och fick reda på att mitt besök var på väg, jätte kul.. Jag menar jätte kul för jag har inte träffat henne på hur länge som hälst.. Alltid trevligt att uppdateras lite :D Sedan va min bror å hans tjej på besök å kollade lägenheten om dom är intressedrade, för jag ska säga upp den nu i veckan..

Det var även helt fantastiskt väder, så skönt.. Man saknar sommaren då det kunnde vara så här lite oftare det blir så mörkt så fort nu mera.. Imån ska jag iväg upp i skogen till mamma å pappa å kolla om svampen vi lämnade kvar förra veckan har växt till sig, Sov gott!

Kram Kram på Er

Mitt i natten

Ja då sitter man här igen mitt i natten å ska jobba.. Det är gnska skönt, trivs jätte bra på jobbet, det är väldigt blandat, ingen natt är den andre lik.. Jag har även bra jobb kamrater över lag man kan inte älska alla men det känns ändå som en bra blandning.. Det jag har lite svårt för är när man umgås med vissa männsikor, en viss personlighet det är olika för alla men i vissa människors närhet så blir allt jag tycker å säger så jädrans dumt.. Dom får det alltid till att låta som att jag är så dum i huvudet rent ut sagt, jag blir nedtryckt så totalt även om det inte är deras mening kanske så skär det sig alltid.. Deras komentarer deras blickar när man pratar å sättet att alltid ifråga sätta.. Hur man ä försöker så blir det alltid fel, det går inte att tycka rätt, det är jobbigt.. Men det är tur att vi alla är olika, hade varit jobbigt annars.. 

Saga är verkligen helt spritt språngande galen, hon har verligen lärt sig klättra på staketet på balkongen, jag har en klätterväxt som är väldigt rlig att leka med.. även helt livsfarligt, tänk om staketet börjer sig utåt, hjälp! blir så nervös när jag ser henne, blir skönt å flytta till Jimmy för han har inglasad balkong, hahaha så där kan hon försöka och hittar vi något gemensamt så köper vi ntt å klär in hela ända upp till taket så att det inte händer något.. Hon är så nyfiken å bara måste busa.. Hon är inge vidare kelig men det ändras nog när hon blir lite äldre och steliserad hoppas vi..


Hon är galen

Vaken

Då var man vaken då, det blir pasta med pastasås gjord av krossade tomater, räkor hackad papricka och kryddor idag.. Det är vad som finns hemma så här i sista veckan innan löning och låter riktigt gott.. Tiina som har haft Ozzy idag mådde visst inge vidare så det blev inge lek med kompis idag, synd för honom men men vi får ordna detta på onsdag.. Hon är på väg hit nu alldeles starax, vi ska gå en långpromead ihop, hon ville inte ut själv.. Då är det bra med låne hund så man slipper tänka på det varje dag.. Jag håller tummarna på att jag få en lugn natt senare men man vet aldrig för inatt är det demensavdelningen som gäller, spännande värre.. Med den här synen gillar jag att vakna:



Kram Kram

Gomorrron!

Då var man hemma från jobbet och natten har gått fort.. Hade med datorn så jag kunde sitta å pula med en ny hedline, men det tog lite lite tid med tanke på att datorn e väällddiiggtt långsam.. Saga är helt galen här hemma och kör ett jätte race, kul att se.. Hon och Tusse kurrar till varandra när dom leker så gulligt, dom är helt underbara.. Nu ska jag lägga mig, är ruskigt trött vaknade vid 10tiden igår så det är snart ett dygn, 22timmar så det är dags att sova..

Natti Natti

En jobbig dag

Vissa dagar är man verkligen inte på topp och idag har varit en sådan dag.. Vakande ledsen, det känns inte bra och man vet inte varför, jag kan få sådana infall och det är så jobbigt och Jimmy tror att det är han som har gjort något men det är det inte.. Det är svårt att förklara men alla har vi våra brister.. Hade verkligen ingen lust att åka till jobbet men här sitter man ändå och det är helt ok, slapp demensavdelningen inatt så jag ska inte klaga.. Ozzy har det bra hos Tiina, hon är ledig imån och ska ha honom hela dagen imån med så jag hämtar honom inte fören på tisdag morgon.. Skönt för mig och för henne och han slipper åka fram och tillbaka en vinna vinna situation, dom skulle iväg till hennes syster som har en rottis tik imån så han kommer få leka av sig och det tycker han nog är jätte kul.. 

 
Ozzy och nattmatte Tiina

Jag får lite tid att städa upp hemma efter att Saga röjt runt i helgen hahaha Hon är så underbar,titta in min växt:

 
Den blir nog aldrig sig själv igen

Jag och Jimmy har bestämt att jag ska säga upp min lägenhet nu i veckan och får vi ingen lägenhet innan års skiftet när mitt kontrakt går ut så flyttar jag in till honom, det är skönt att vi har tre veckors semester i den vevan så vi kan fixa i lugn och ro.. Jag hyr ett förråd och har mina grejer i och tar bara med det som behövs till honom så nu är det dax att ta fram flytt kartongerna igen.. Fattar inte att jag orkar men det skall bli skönt att ha allt på ett ställe itället för att pendla runt som vi gör nu med djur och kläder och så, jag blir så stressad.. Vi får se hur Jimmy kommer klara av alla djuren och mig, hahaha  Att ha bott ensam i 8år till att få en tjej och tre djur, det blir intressant.. Men som han säger sjäv, det är bara att vänja sig.. Det är bra promenadvägar uppe hos honom, så det är perfekt med Ozzy.. Det är dock lite fler hundar än nere hos mig så man får vara lite mera på sin vakt när man går promenader men det är skönt ändå att ha skogen så nära.. Vi söker lägenhete där uppe så vi får hålla tummarna på att det inte dröjer ett år eller något.. Ska bli skönt och slippa leva som en snålis oxå, det är inge vidare att när lönen äntlgen kommer är den redan slut, allt detta pusslande, så jag hoppas inte Ozzy får några större problem med tassara.. Salvan jag fick verkar fungera gaska bra för det har inte blivit värre i alla fall så vi hålle tummarn på att det går åt rätt håll, ska ringa till vetrinären och kolla läget imån ändå så dom vet samt kolla så dom får in foder tills på fredag så att katter å hundar får mat..



Nu är det dags att jobba lite, ha det bäst!! Kram på Er 

Sol Sol

Idag är det en fin å solig dag så man borde göra något vettigt men jag orkar inte.. Ska jobba inatt å känner mig lite ledsen så det blir inte många knop, Ozzy får nöja sig men lång promenixer idag.. Men det blir nog bra, det är skönt det med..




Massor med hundar

Gu, vad kul och se alla syskon å halvsyskon mfl. Ozzy är helt utslagen, vi hade tänkt att åka förbi familjen som hade honom i 4månader men han hade inte orkat.. Han är lite öm i tassarna samt alla intryck räckte för dagen.. Nu ligger han här brevid mig mätt och nyinsmord med en dundersalva som jag fick av kenneth, jag hoppas att det hjälper.. Vi kom fram till att han troligt vis har drabbats av Furunkulos, hans bror har visst haft problem med samma grej så vi får se hur det går, ska köpa foder på fredag hos vetrinären så då kan jag passa på att fråga.. Just nu är det insmörjning morgon och kväll och lite andra små tipps som jag ska försöka med.. Det är inte lätt att behöva få på assfalt hela dagarna.. Det var kul att se alla och verkligen se hur lika resp. olika alla var.. Det var en i kullen efter Ozzy som var jätte lik honom så både jag och den andras ägare tog fel några gånger hahah  Pinsamt att inte kunna se sin egen hund..

             



Nu är det dax med lite återhämtning efter en strålade fin dag

Tack kenneth, det var jätte kul!

Grymt bra!

Jag var självklart sen bara för jag tog ett glas vin å bloggade innan jag åkte, typiskt mig, tidsoptimist.. Men vi blev bara 15min försenade pga. min snälla pojkvänn som betalade taxi, tack Älskling! Mamma Mia var helt grymt bra, hela gånget tyckte det och det var en riktigt lyckad kväll.. Efteråt så så åkte vi och biljardade lite, tyvärr så vann Niklas och Malin för många gånger men vi vann 2omgångar, en över Malin och Eddie å en över Lina å Eddie så det är la Niklas som har något speciellt ;) Det var kul!

            

Nu ska vi fixa till oss lite för att åka till Ozzy´s uppfödare, känner mig helt död men vad gör man inte, brukar vakna till efter en duch och morgonpromenixen..

Hej Hej på en stund!

Då var det dax

Då var det dax att fixa iordning sig lite innan man skall iväg.. Det var jätte trevligt att Johanna tittade förbi en sväng och vi har fikat å tjötat lite men nu så har jag hällt upp ett glas vin och det är dags att kolla över vad man skall ha på sig.. Det är alltid den ständiga frågan.. Jag tycker det är jobbigt nu när det är kallt, gillar inte att gå ut i långbyxor och det är lite kallt med kjol men vad gör man inte, vi får se vad det blir.. Efter ett av mina "små" glas vin och lite bra musik så får man se vad som händer.. Jag är lite större så det alltid en svår fråga, jag har inga snygga byxor, det är lite trist.. Har inte hittat någon bra modell än men tänkte jag skulle spara lite så till våren kanske man kan göra en lyxshoping med någon som kan det  där med mode.. Men fram tills dess så får det duga, Jimmy tycker om mig ändå..

 
Skål på er!

Mama Mia ikväll!

Mina och Ozzy´s nattpromenader är det bästa, det är så sönt när man kan gå ut å det är så lugnt och skönt.. Ozzy kan gå löst, vi kan bara tarska å traska, det är så det ska vara.. Nu ska en kompis från gymnasiet komma förbi och fika lite, vi har inte träffats på väldigt änge, det var säker ett år sedan.. Vi får se vad som hänt i henes liv, det är alltid intressant.. Sedan så ska vi på Mama Mia ikväll, jippi! Det skall bli ruskigt kul, vi är 8 personer som ska gå och se den, först ska vi ta några öl på restaurangen utanför, för att sätta stämningen..

Såg visst fel på klockan, det är dags att rusa! Kram Kram


Hur bär hon sig åt?


Vill inte vara ensam..

Nu sitter man här själv igen.. Eller själv å själv är la dumt å säga när man har två katter å en hund men utan Jimmy.. Det är alltid lika tråkigt att inte kunna umgås, vara tvungen att åka eller när han åker.. Det är så dumt när man inte bor ihop och har så olika jobb, dom få timmar man kunnde ses blir inte av efter som det tar sin tid å pendla och man är trött och skulle man ha en hel helg ihop så är det alltid något som händer eller som den här helgen att jobbet ringer och man är snäll och hoppar in och jobba bara för att någon  annan inte kan/vill.. Jag hoppas verkligen vi kan få något erbjudande snart.. Ska nog säga upp min lägenhet ändå den här månaden och hålla tummarna och får vi inget så ska jag hyra ett lager å förvara mina saker till vi hittar något.. Men det är svårt det där, jag är verkligen inge bra på at bo själv, trivs inte alls.. Man uppsattar sina ensam kvällar mycket mer när man bor ihopp med någon man har någon att äta med, någon att laga mat till och ta hand om, det gillar jag.. Jag e nog lite knäpp men någon måste vara det, det är tur att vi alla är olika..

Läste en artikel om klimaförändringarna och dom stackars isbjörnarna som är utan hem pga. att isen smäler.. Det gör att dom försöker simma norr ut men det i sn tur är för långt så det är stor risk att dom drunknar så USA kankse ska sända iväg ett sepp på isbjörnsräddning.. Tänk vad vi gör mot djuren som är oskylldiga, det är så lätt  att göra en förändring genom att tänka efter före, soppsortera och använda bilen i mindre utsträckning.. Ingen kan göra allt men alla kan göra något så börja sopsortera!


MIn bäbis för 1,5år sedan


Cashmere Mafia

Cashmere Mafia, är en helt underbar serie och jag såg den slaviskt förra säsongen så jag har väntat å väntat på säsong 2.. Men jag läste på en hemsida nu att dom avslutat serien, det är så synd för den va så grymt bra!


Jag kommer sakna Er

Solen ångade sig och det blev molnigt

Jag blev väckt tre gånger innan jag skulle gå upp imorse, det är lite tröttsamt..  Först ringer mitt extraarbete dom undrade klart om jag kunde jobba men det kunde jag tyvärr inte, sedan en försäljare och efter det så ringde en kompis så då var det bara att gå upp.. Men nu har jag å ozzy varit å hämtat biljetterna till Mamm Mia, det ska bli jätte kul.. Skönt å ha det gjort, nu är det inge uppbokat fören Jimmy kommer vig 20, då ska vi ära svampsoppa å svampmacka.. Det blir inte dumt, egenplockat är alltid bäst.. Vi ska nog åka iväg nästa vecka med och plocka lite mera, det fanns nämligen många små så dom borde ha växt till sig tills dess..

     
Jag får inte nog av att fota dom

Så kommer hon se ut...

Ja du älsklingen nu e det fastslaget, så här kommer vår bebbe Tindra se ut hahahah

 
Så söt


Jimmy darling vi får överlägset det sötaste barnet ;)

Ozzy har ont i tassen

Nu har Ankie från sundsvall varit här å lämnat lite möbler till mig.. Hon har sålt sin lägenhet här i GBG man saknar henne.. Åter till rubriken, ozzy har ont i tassen.. Det är lite synd om honom tror det är alla asfalltspromenader som har gjort det, det ser lite ut som han har blåsor el. skav sår runt trampdynorna stackarn.. Han är labbe och väldigt tålig så man kan ju inte se på honom om han har ont men man såg att det inte var så kul alla gånger att gå på grusvägen nere hos mormor.. Vi får se vad vi ska göra åt saken, få nog ringa vetrinären imån å plocka fram stora plånboken.. Tycker nämligen inte det blivit bättre och så vill vi inte ha det.. Här kommer ett klipp från en glad hund som älskar vatten:



Behövlig sömn

Gu vad gött man har sovit inatt, somnade som en stock innan 22 igår kväll och vaknade av två galna hundar vid 9tiden, det kan man kalla sova.. Så välbehövligt, man behöver sova av sig ibland då och då.. Efter en kanon dag hos mormor med mycket god mat och skogspromenader så är jag hemma hos mina godignar... Jag hade plastat in mina krukor så att min nya jordfräs Saga inte skulle gräva ut mera jord än vad hon redan gjort och det fungerade men hon har lyckats knäcka ena grenen på palmen.. Jag antar att hon försökte satsa på toppen, hahaha  Hon är ett riktigt uppfriskade yrväder.. Hon och tusse han blivit bundisar numera å hon har fått fart på honom, det är fantastiskt att se..


Detta är en film från d första dagarna hos oss, redan då lekfull..

Ozzy har varit så duktig, han åker buss, spårvang å tåg så fint, lägger sig framför mina fötter bara.. Det är så skönt att det är så lätt att ta med honom.. Han har även fått bada hemma hos mormor så han e nog välldans nöjd.. På lördag sattsar vi på at åka ner till Kenneth (hans uppfödare) han ska ha valpträff, det ska bli jätte kul och träffa alla dom andra.. Det var ett tag sedan nu som Ozzy hade någon att leka med så han kommer nog tycka det är jätte kul.. Åker nog förbi familjen som var snälla och hjälpte mig med honom i 4månader när jag inte hade råd att ha honom kvar honom.. Det blir nog även det ett roligt återseende..

 

Nu är biljätterna till Mamma Mia beställda tills på fredag, vi är 8personer som ska dit ihopp.. Det skall bli jätte kul, min andra hälft däremot klagar lite på filmvalet men det får han tåla.. Han är inte så mycket för musikaler men jag håller tummarna på att han ändrar sig för vi såg Hair Spray och den tyckte han var ok så det blir nog en kanon kväll för dig med älsklingen! Det är synd att det är så dyrt att gå på bio, 100:- per person tycker jag e jätte dyrt, när jag va liten kostade dom dyrast filmerna 70:-  Det är inte konstigt att man häldre hyr en film å kollar hemma... 

Nu ska all jorden pågolven bort som jag inte orkadestäda upp innan jag åkte 

Nere hos mormor

Nu sitter jag här nere hos mormor och vi ha det väldigt trevligt..Hon bor här nere i en lite röd tuga med vita knutar..



Vi ska snat ut i skogen med hundarna å titta om det finns någon svamp.. Jag å Jimmy var ute igår å plockade lite eller rättare sagt ganska mycket.. Vi fick ihopp en hel del, det räcker både till svapsoppa och svamp smörgås.. Men det är bra lurigt det där med svamp, det finns ju en hel del att ta fel på.. Läste om kvinnan som råkat plocka fel och dog, så vi håller oss till dom heerliga kantareller å trattkanarelerna, det räcker gott :D 

Satt uppe större delen av natten och nu en stund på dagen för att  fixa med sidan, man blir ju helt galen.. Det är kul men det är svårt, det kan bara vara något visst tecken som man gjort fel så blir det inte som man vill men skam den som ger sig.. Det ä kul att få avända dom grå till något vettigt.. Problemet me mig är att jag slutar inte fören det är rätt och det innebär att jag kan sitta ett tag å ögonen blir verkligen helt fyrkantiga  hahahahah det är inget uttryck dom bara hitat på utan det har sin förklaring..

Åkte tåg och buss hit ner ill ullareds skogarna.. Det gick jätte smidigt å det är inte dyrt heller, Ozzy åkte hela vägen gratis.. Det är lyx det, i göteborg så är man tvungen att betala för hunden.. Det är väll ok om det vore en liten engångs summa på runt 10:- men man betalar ju lika mycket för en hund som för en ungdom.. Pinsamt dyrt, det kostar lika mycket eller mer att åka till mamma å pappa komunalt till lerum som det kostar att åka hit ner, det är intressant å depprimerande.. Men det innebär ju i och för sig att det blir billigare och lättare för mig att hälsa på goa mormor så det är ju bara posstivt..



Nä nu är det dags för frisk luft, se uppsvampar, here we come!
 Kram kram  på er alla

Jobb Jobb Jobb å drömmar om semester

Nu sitter man på jobbet och mår hur dåligt som hälst, jobba med feber är väll inte så bra men vad gör man inte för lite kosing.. Jobbar extra idag så det är värt det sedan när löne lappen kommer, jag är ju ändå ledig en hel vecka efter detta.. Då ska jag å Ozzy ner en sväng till mormor och titta till henne, det ska bli jätte trevligt.. Vi kommer alltid så bra överrens jag och mormor.. Imån ska jag å Jimmy iväg å kolla om det finns någon lägenhet till oss å sedan ska vi ut å plocka lite svamp så man kan få en svampmacka innan säsången är över för det börjar bli kallt på nätterna.. Tänkte jag skulle börja träna Ozzy lite smått i svamp sök, det hade inte varit dumt och uttnyttja honom lite i svampsökandet.. Det tråkiga med att plocka svamp är att dom ska rensas från barr å annat skogs påhitt.. Man tycker man plockar å plockar och när man har fått ihopp en hel del så tänker man att det här ska nog räcka ett tag, men inte då.. Så fårt man lägger dom i stekpannan så blir det en tredje del kvar om man har tur.. men det är så väldans gott så det är det värt..

På våran semester i värmland så hittade vi lite kantareller faktiskt, så vi har redan fått var sin kantarell macka men nu siktar vi på mer än en :)  När jag ändå skriver om värmland så var det en helt underbar vecka, gud vad skönt å komma iväg på semestern.. Man kan tycka att det inte är så långt bort men det gör underverk, man kan värkligen slappna av när man åker iväg så och där vi bodde i en stuga på landet med väldigt fina promenad vägar så var det toppen.. Borta bra men hemma bäst gäller ju alltid men det är alltid skönt att få komma bort, att bara få vara.. Inte kolla på klockan, vara ute å gå, fiska, plocka svamp, spela mini golf, se på Os, spela Yatzzy ( Vilket jag var överlägsen i), sänka skepp och skit gubbe.. Jag har semester tre veckor över jul och nyår så vi får se vad som händer då, det skall bli skönt!



Kram Kram

Snörvel..

Nu snyter vi oss ikapp här hemma.. Nästan alla jag pratat med känner sig lite krassliga, är det något så går nu? Hämtade Ozzy imorse vid 7 snåret, stackars brorsan som behövde gå upp då, han kunde visst inte somna om.. Så nu är ordningen tillbaka, jag har precis varit ute å promenerat en lång promenix.. Det känns i kroppen så nu ska jag ta det lugnt å krya på mig till ikväll så jag orkar med att jobba natten..

Gud vad Telia reklamen är underbar,han är så söt nu när han är kär :)

Allt på en gång..

Sitter på jobbet å har det just nu ganska lugnt för visst är det härligt när allt händer på en gång? Det kan vara hur lugnt som hällst å inget som händer å så helt plötsligt så är det någon som larmar å då kommer alla andra på samma tanke: -Om jag inte skulle larma, jag behöver nog hjälp.. Då är cirkusen igång, men det är ju det som är det som är det roliga med det här jobbet när det händer lite och man får använda sina grå.. Men det är oftast så i vardagen med tycker jag.. En vecka har man inget alls att göra, sedan så händar allt på samma gång nästa vecka, att det inte kan spida ut sig?

Det har varit skönt med hundvakt idag men nu saknar man honom.. Ska bli skönt att få hem honom imån, så det blir lite ordning på torpet för idag hände det inte många knop.. Skönt ibland i och för sig... Gick upp 2 timmar innan jag skulle till jobbet förflyttade mig till soffan å gluttade på top model och kände, gu vad skönt att vara jag  :D

Tusse å Saga har nu blivit bästisar, har höll på att tvätta henne idag, så söta.. Hon fick inte gå fören han var färdig  hahaha 



Kram Kram 

Mmorrrr

Det är inte meningen att man skall behöva jobba 10 timmar på natten och att när man änligen skall få gå hem så kommer inte personen man skall avrapportera till..När man väntat i en kvart å fortfarande haringen dykt upp så tar man tag i det på egen hand, då krånglar kådlåset som finns på kassa skåpet där jag ska hänga in nycklarna.. Man står där i yttligare 10minuter å humöret börja verkligen tryta, låset går till slut upp och 30minuter senare har man fortfarande inte sett röken av någon att avrapportera till så jag gick till bussen.. Självklart så ser jag bussen precis lämna busshålplatsen så jag får vänta i 30minuter på nästa.. Sicken morron, jag var hemma senare än jag är i vanliga fall när jag har varit ute med Ozzy.. Tur att han är hos brorsan å har det bra så han slapp å vänta på mig..



Nu väntar sängen, två nätter till att jobb  :)
God morron och god natt!


Konstigt ämne..

Satt och läste lite i tidningen här på jobbet istället för att glo på tv eller någon film och slog upp en artikel där dom tar upp det dåliga med att kommunen inte hjälper villa ägarna i kampen mot snigel bekämpning.. Gud vad synd, vad har kommunen med det att göra? Blir det ett hälso problem så visst, har man verkligen inget annat att skriva om? Fast det är ju som sagt så att har man inget att göra så skaffar man sig.. Det är ju säkert någon som tycker att detta är en skam och har sammlat in klagomål å ägnat mycket tid åt att få detta till att komma ut i tidningen, som sagt har man inget att göra så skaffar man sig.. varför inte lägga sin negativa enerig på något possitivt, skapa en firma som dödar dom istället, om behovet är så stort att man vill att det skall läggas skattepengar på det så finns det ju uppenbart ett behov och folk som kommer vilja få hjälp med..

Nu börja det tassa i korridorerna och jobbet verkar behöva mig.. Snigel bekämpning får lägga åt sidan ;) Men först ett gott skratt

Lilla Kalle satt och lyssnade medan de andra barnen berättade vad deras pappor jobbade med, polis, advokat, brandman osv. Fröken frågade Kalle vad hans pappa gjorde.
- Jo, min pappa dansar på en bögbar och får en snopp i röven.
Fröken tog Kalle åt sidan och fråga om detta verkligen var sant.
- Näee..., sa Kalle skamset, men han spelar hockey i Brynäs, och det är så jävla pinsamt...


Syster Catherine frågar alla fjärdeklassare i den katolska skolan vad de ville bli när de växer upp. Lilla Sheila säger:
- När jag blir stor vill jag bli prostituerad!
Syster Catherines ögon blir stora som golfbollar och hon ryter:
- Vad i ¤"?#?% var det du sa?
- Prostituerad, upprepar Sheila.
Syster Catherine suckar av lättnad och säger:
- Jag tyckte du sa protestant!



Kram på er alla!

Jippi!



Att försöka sova med en hund å två katter, varav en kattunge är som att be om att inte få sova.. Har inte sovit mycket mellan varven, Tusse å Saga har hållt på å busat i sängen å när Ozzy hör det så blir han helt extas å kommer fram till sängen å vill vara med trotts att han inte kan delta.. Det låter ju så roligt tycker han och han vill vara med i leken, problemet för honom är dock att han inte får vara i sängen.. En regel som jg inte har varit så noga med alltid men är glad att de blivit av i slutändan trotts allt..

Badmingtonen gick bra, jag blir bättre å bättre.. Malin vann bara men 3-2 i matcher, så nästa gång så är jag på topp å spöar henne..



Det är snart dags för ännu en natt på jobbet, ska jobba tre nätter till vilket känns lite seg men vad gör man inte för pengar? Men jag e bra lottad, jobbar inte så mycket så jag har ingen rätt att klaga.. Det är tur att man trivs med sitt jobb, det är ju inte alla förunnat.. Jag å jimmy pratade om att flytta ihopp idag, vi får se vad som händer.. Det är svårt att få ta på en lägenhet, speciellt en 3:a och jag vill ju hälst ha en med uteplats, tycker om att ha lite trädgård att pula med.. Skam den som ger sig!  Det bukar alltid ordna sig till det bästa.. Det skall bli väldigt skönt å slippa pendla till varann, ses oftare och halvera räkningarna men framför allt för att jag saknar honom och det känns alltid så tomt när han inte är här.. 

 

Morgonstund har....

Nu har man kommit hem efter en natt på jobbet.. Ozzy var lite gladare än vanligt idag när jag hämtade honom hos nattvakten, han har jagat katterna extra länge  :D Passar ganska bra med tanke på att man ska lägga sig å sova och ladda inför en timme badmington i efter middag.. Varje fredag eftermiddag är det det ända som gäller, det är väldigt kul.. Min bror å hans tjej (två av dom snällaste människor jag känner) ska ha Ozzy hela helgen, så jag är hundfri.. Det är lite skönt men man saknar honom alltid i slutändan å ordningen är återställd när han kommer tllbaka.. 



God morgon och God natt!


Nattdjur som man är..

Ja då sitter man här på jobbet, just för tillfället är det lugnt i korridorerna men vem vet när någon vaknar? Innan vi kom till jobbet idag så var jag ute med hunden så klart och vi gjorde framsteg i vår träning när det gäller andra hundar  :D  han är ju så social och det innebär ju att man skall hälsa på alla tycker han, gentle hund som han är.. Men idag trillade poletten ner, han vek inte en tumm från min sida och vi svichade bara fint förbi! Då blir man glad som hundägare, träning ger färdighet.. Den sista tiden varit många äldre med rullator i området som tycker han e så söt å kanske ev. har haft en egen i sina dagar och vill hälsa.. Självklart får dom det och det är ju fantastiskt kul men det jobbiga blir när man möter andra med rullator som kanske inte är lika intresserade av att hälsa, han är ju svart å ganska stor vilket sätter lite skräck i inte bara den hundrädda trotts att han e lika snäll som han är stor.. Nu börjar ju svamp perioden så nästa projet blir att träna honom i svamsök :D

Saga har också hittat på lite bus, hon har lärt sig att klättra på "gallret" jag har burat in balkongen med, för det är ju kul å jätte bra (not!) så vi får väll se hur vi ska göra med den lilla kläter apan ;) Snart är hon för stor för att kunna gå på räcket men det är ju dumt att det blir till vana man vet ju inte hur stablit det är å faller det så faller det utåt.. Jag å min brors konstvärk.. Saga har fått fart på Tusse, min lata äldre katt som ligger å 4timmar leker i 4minuter å sover i 4 timmar till.. Leker han så måste leksaken vara i nära omkrets så att han når den för annars så är det jobbigt.. han har i alla fall fått ett nytt byte, Saga! Han kan ligga å lura å så svassar hon förbi i godan ro å han efter, bråttar ner henne och går lite malligt därifrån men där tar han fel för hon är ingen tjej som ger upp så lätt ;) en tuff brud i katt-förpackning.. 

Mamma mia är min nya drog, tycker den är så bäst! Så nu har jag dragit ihopp ett gäng som skall se den på bio  ;)  Det är lite kul, en mamma mia kväll..  Har man inget för sig så skaffar man sig :)

God natt, God natt

Varför?

Satt å kollade på tv idag när vädret var lite kasst och upp dyker någon som ska sätta världsrekord i att hålla andan under vattnet, varför? Vad är det som saknas i livet då?  Det som dom försäkrade oss tittare om var att det fanns ett läkarteam med ifall det skulle gå fel.. Vad får en människa att utsätta sig för att kunna dö i tv för ett rekord? Innan detta så hade han gjort en massa andra grejer bla. låst in sig i en glasbur för att svälta sig i 44dagar, återigen varför? tur att vi alla är olika.. 

 

Det är dax att ta tag i dagen å ut med hunden  ;)  Det får bli en sväng till vattnet för är det någon som älskar vatten så är det min hund.. Han är för underbar, då ä det en lycklig hund!

Kram kram på er alla

Ps: Rekordet var på 16minuter och 32 sekunder å han klarade 17minuter och 4sekunder utan behov av läkarvård..Mot slutet hade han en puls på 50, helt sjukt! Den låg på 120 i början..

Natt uggla

Det är intressant att vara nattmänniska, man är vaken när folk sover.. Ganska tråkigt ibland, man har ingen direkt att ringa om man blir pratsugen men å andra sidan slipper man trängas med folk på gatorna, man har bättre betalt, man slipper stressa upp på morgonen å vara trött hela dagen och sedan så är det kotare reklam på tv :D  Det är dom små sakena i livet som gör det..

Min hund och min äldre katt har förstått fördelen med att kunna ligga å dra sig, Saga där emot har inte ställt om sig än men det kommer.. För övrig så är hon ett helt energi knippe, snacka om att få fart på dom gammla å sega, d e härligt med lite fart å fläkt.. Min kompis har fått hem en liten golden valp, snacka om frisk fläckt.. Man har lite svårt att tänka sig att min Ozzy som är så stor nu har varit så liten 
  
Dom är söta när dom e små men jag tror jag föredrar när dom är lite äldre, det är lite mera att jobba med, man kan gå lång promenader, ha med dom utan att dom "river" stället, dom förstår lite mera och dom är lugnare.. Det finns inget som blir sötare än småttingar men det är ganska gött när dom växt till sig lite  ;)  Jag tog beslutet för ett tag sedan att kastrera Ozzy så han blir lite lugnare och inte är lika stressad när man är ute och går pga. av att han ska sniffa efter tjejer.. Å det kändesriktigt jobbigt, det sista vetrinären sa till mig innan dom tog med honom in till operation var:
-Det här är en mycket smärtsam operation.. Kul att höra det innan dom går iväg md  får en inte direkt säker på sitt beslut men när jag tänkte efter så känner man inte samma inför när man ska lämna in katten för det är så vanligt å accepterat.. Men man gör ju det av samma orsak så man slipper oönskade överraskningar ;) Min mormor berättade att förr i tiden så var man tvungen att ha läkar intyg för att få göra det, tänk vad tiderna förändras..

Natti Natti

Nån gång ska bli den första

Hej allesamans!

Som ny bloggare vet jag inte riktigt vad jag ska skriva men jag kan ju börja med att säga att jag bor i Göteborg med två katter å en hund..


Ozzy är en labbrador på 2år den 27/12-08        

   Tusse är en bondkatt på 3 1/2år å


Saga är 1/2år den 14/12-08   

Det var lite kort, Massa kramar //Sofie

Jag å min kille Jimmy

RSS 2.0