Badat i Havet

Det var kanon väder idag med, så fantastiskt! Jag å Ozzy tog bussen ut till Malin å Lejha i Nolvik.. Vi stosade der till havet och klipporna, vilket vi behövde.. Sol och vatten, perfekt en dag som denna..Dom är så goa, har badat å badat å badat..
   
 

Så nu är vi trötta av värmen så det blir lugnt tills imån.. Då ska vi åka upp till Lerum och ha det gött!

kramkram

Trevligt firade och idag har jag Premiär badat

I fredags så fyllde jag år och igår så kom släkt oc vänner för att fira.. Jag hade bullat upp ordentligt och det var många som kom, mycket trevligt!


   
     

Nu längtar vi till våran kommer

kramkram
Till minne av Michael J, the man!


Grattis till mig!

Nu har vi firat mig med middag på en Grekisk restaurang, Knossos.. Mycket god mat och mycket mysigt, det är skönt att komma ut ibland..Det blir tyvärr inte så ofta så man får passa på.. Fick en fin telefon av min älskling, har lånat min mammas gammla nu ett tag så det var behövligt och väldigt snällt.. Men så har jag ju den goaste å snällaste killen oxå..


   
   Nu är det snart nana time, imån kommer det mycket folk.. Ska bli trevligt, har bakat mycket så hoppas dom är sugna på gotti gott och inte har något emot socker HAHA
Kram kram

24 Bast idag!

Grattis till mig! HAHA Då har ett år till förflutit, Har varit ett mycket händelerkt och härligt år och härligare och bättre blir det.. Det finns mycket att se framemot, bebbe, flytt och fortsättningen på livet! idag ska jag å Jimmy ut på resaurang, vi ska gå på Grekist, Knossos är i GBG.. Jag har aldrig varit där bara hört en massa gott om stället så det ska bli kanon mysig.. Har även hunnit med att klippa mig idag:
Före 

Efter


Håret var väldig slitet så jag fick klippa av en bra bit men det behövdes och känns kanon bra.. Så jag e nöjd!

Kram kram

Sol i Sillvik

Idag har jag å Tiina varit i Sillvik och haft det skönt i solen.. Vi hittade en plats i solen där det svalkade skönt vilket resulterat i att man brännt sig lite.. Mina ben känns kan man ju säga  HAHA  Men vi ska nog tillbaka nästa vecka å då smörja in osss ordentligt..


   

Kram kram

V. 32Då blir man bara tjockare och tjockare.. Det är lite svårt att få en bra natt sömn men det är la för att man ska vänja sig HAHA tyvärr så får inte Jimmy sova så mycket heller efter som jag låter så mycket när jag vänder mig.. Nu fyller jag snart år så tiden går framåt..

I vecka 32 väger din bebis närmare 1.8 kg och är c:a 44 cm från topp till tå.

Under den här perioden rör bebisen sig mer och kraftfullare än någonsin. Kommande veckor bli utrymmet att röra sig allt mindre, och den så kallade fosterställningen blir den enda möjliga.

Tillväxttakten avtar nu något och utgörs främst av ökat underhudsfett som också gör att bebisen ser rundare och mindre skrynklig ut. Amningsreflexen är utvecklad och vid beröring av kinden vänder bebisen på huvudet för att söka efter bröstet, och beröring av underläpp gör att den öppnar munnen. Den klarar också att suga och svälja på ett koordinerat sätt.


Kram kram

Ozzy är iväg så Tusse är i centrum


 

Tusse trivs väldig bra med att vara det ända djuret, allt ljus på honom.. Men en lekkamrat skulle kanske inte skulle vara fel HAHA så jag får göra mitt bästa.. Imån ska jag å Tiina ut till havet och ha en go dag och njuta av solen, ska bli kanon skönt.. Blir det riktigt illa så kanske man till å me tar sig ett dopp men den som lever får se.. Vad gör ni för kul i solen då?

kramkram

Tusse leker


Lyckligt lottad

Det är verkligen så jag känner mig, jag har en fantastisk pojkvänn som är världens bästa, jag har en bebis växandes i mig, en go lugn katt och den bästa hunden som finns.. Vi bor i en bra lägenhet i ett bra område, då finns det verkligen inget att klaga på.. Idag strålar solen oxå så det känns grymt skönt.. Känner mig så glad!!
Hur känner ni er? 

Kram kram

Dagen efter

En riktigt bra midsommar afton.. Vi hade det jätte trevligt, så det blev en mycket lyckad dag.. Tyvärr så fick jag inte upp kameran fören det sista vid 2tiden, men man kan se hur glada alla är då:Så här dagen efter så var inte Jimmy på topp, det är det som är det bästa med att vara nykter.. Att man slipper bakfyllan så iadga var jag å zzy nere hos mamma å pappa i båten.. Vi tog en promenad i solen ut på klipporna och Ozzy fick bada i saltvatten för första gången.. Ni skulle sett minen när han rusade ner för att dricka lite och märkte att det int var sötvatten, HAHA


   
     

Hur mår ni idag?
Kram kram

Trevlig midsommar!

Hoppas ni får en bra dag och att det inte regnar för mycket på er.. Jag å Ozzy var ute en långpromenix i spåret tidigare idag och då passade självklart regnet på att komma när man har halva rundan kvar.. Det började med hagel nnan det övergick i regn och vi blev ruskigt blöta, hurra burra..  Det är två dagar om året man kan vara säker på att det regna och det är på midsommarafton och julafton haha illa..Midsommarstång eller majstång kallas en stång som kläs med löv och blommor, som sedan reses för att dansas runt. Detta sker enligt framför allt svensk tradition vid midsommar varje år. Det är ursprungligen inte någon svensk sed, utan har förekommit i Tyskland, Frankrike och England. Troligen kom traditionen till Sverige från Tyskland på 1300-talet eller 1400-talet, dock var det inte någon utbredd sed förrän på 1900-talet. Ordet majstång kommer av att midsommarafton ursprungligen firades genom att man lövade (majade) sina hem. En annan förklaring till ordet majstång är att den äldre tyska traditionen var att man reste majstången kring första maj, efter att man bränt upp vinterns häxerier i valborgsmässobålet. Att Sverige, som nästan enda land i världen, har majstång i juni skulle bero på att de tyskar som bosatte sig i Sverige inte fann de blommor de ville ha i maj, och därför sköt upp majfirandet till juni.

Kram kram

Bella har varit här i två dagar

Ozzy har även kommit hem idag.. Så skönt att ha honom tillbaka, kolla så han mår bra och så.. Allt har gått kanon bra, han trivs med den nya extrafamiljen och dom trivs med honom så det känns topen.. Kunde inte bli bättre.. Hahar fått mycket motion och mycket nya intryck så han e ganska trött så det kommer blir ganska lugnt här hemma, tänkte åka ut i skogen imån så han få bada å jag får frisk luft.. Så vi hoppas på en midsommar med sl, hade inte varit fel.. Bella har även varit här igår var vi iväg hos Malin och hennes djur:

   
   
Dessa söta katter å Leja då klart men kattungar e så söta å så busiga.. Saga trivs hosdom som fisken i vattnet vilket känns kanon, då blir man varm i hjärtat..

   
 
Nu ska vi mysa lite
kram kram

Så HET


Han ser inte bara bra ut, han gör bra musik me HAHA

Lite sentimental

Sitter här hemma i min ensamhet och lyssnar på Björn Rosenström/ Jävlar annama/ Magnus Uggla och Gyllenetider i en salig och härlig blandning HAHA Sitter i solen på balkongen och läser en bok.. Så tyst, Tusse sover i sitt hörn som vanlig.. Ozzy är iväg en natt till hos extrafamiljen..  Jag hade tänkt att sorterat vad som ska slängas å sparas inför flytten men vart börjar man? Så jag tappade motivationen och boken är så bra så man fastnar lite.. Kollade även igenom lite gammla blider på djuren.. Så det är så jag saknade även Saga idag å inte bara Ozzy, det som lugnar är att dom har det så kanon bra där dom är.. Ozzy kommer ändå imån, hoppas jag inte blir för sentimal å börjar gråta.. Jag e så löjlig men så ska det vara, man ska bry sig om sina djur m.m.  Det är mina bäbisar, så här är lite bilder på mina Älsklingar!


Nu ska vi snart iväg på föräldraträff, Ha det bäst i solen och blås inte bort!

Kramkram

V. 31Idag är det ny vecka, lite närmare målet blir det för varje vecka.. Börjar bli riktigt flåsig, som Ozzy nu.. Det är lite att bära på nu, kan inte mer än längta tills den kommer ut nu.. Han/hon rör sig mycket och det känns tydligt, om jag å Jimmy kramas så kan ha oxå känna det mot sin mage..

Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en “surfaktant” som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern. Öronen är nästan helt färdigutveckalde, både de yttre och inre delarna och bebisen kan höra din röst som den kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud. Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget (för “vita” bebisar). Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern.


kram kram

En lyckad dag med sol

Men först en återblick från igår då vi var nere hos mormor och röjde i hennes trädgård.. Hon ska nämligen oxå flytta i september.. Då flyttar hon från huset in til lägenhet lite närmare oss, från Varberg till Åsa..


   
   
Det blev även så att hundarna hjälpet till att rensa upp.. Eller ska vi säga Lajka drog pinnar och Ozzy mera lekte och retades ordentligt.. Så tummen upp för henne som fattade uppdraget och Ozzy är ingen plikttrogen hund haha livet är en lek för honom det stod klart igår


   

Dagens bild: Båda gör sitt bästa, Lajka för att hjälpa till OZzy för att jä-las HAHA

   
 
Min Snygging!


Ozzy har även fått nytt halsband:


Idag var vi hos den nya extrafamiljen för Ozzy och det känns jäte bra, han kommer att trivas bra och vi kommer att kunna vara lugna med att ha har det bra.. Imån kommer han vara där två nätter fram, det blir bra..
Nu ska vi sova gott, hoppas ni haft en trevlig helg för det har vi!!

Kramkram

Länge sedan

Nu var det länge sedan jag skrev.. Har inte haft lust trotts att det funnits massor av blider för ar att se..  Idag ska jag lägga ut några från tidigare i veckan.. Ikväll eller imån kommer helgens bilder för det har  hänt en del, massor av roliga saker.. Ozzy har fått en extrafamilj,  det var väldigt många som hörde av sig och var intresserade men jag valde ut två som vi träffade.. Sedan gick jag på magkännsla, det känns jätte bra och idag ska vi ut och besöka dom.. Så här såg det ut i torsdags kväll:


   

Kramkram

Är så glad!

Idag ska jag, Ozzy å min kusin till farmor och farfar på lunch.. Det ska bli väldigt trevligt och jag börjar få jätte brottom men jag måste bara skriva lite.. Jag la ut en annons om Ozzy igår på Blocket och fick så underbar respons.. En kvinna som bor ganska nära men det såg jag inte fören jag pratat klart med en mycket trevlig pappa som var väldigt intresserad.. Det känns kanon bra, han och hans dotter ska komma imån en sväng så får vi se vad dom säger och tycker.. Allt handlar om sammarbete, så vi får se vad som händer men det känns så väldans bra och det är kanon!!

I förrgår var jag å Malin iväg med våra hundar till Lina och hade en väldigt bra dag.. Vi tog med hundarna till sjön så tre hundar i ca samma storlek men olika ålder fick leka av sig ordentligt.. Det fvar välldigt trevligt, det är så skönt att komma ut på landet.. Fick även se Saga hemma hos Malin å hon har det så kanon bra hos dom.. Känns så bra att hon fått ett så bra hem.. Angående simmandet med hundarna så var Leja ett praktexemplar på att vilja simma efter pinnen men inte våga, haha


   
   


Kram kram

V.30Tiden går så fort, dagarna bara rusar fram.. Magen växer och bebben sparkar och jag börjar känna att man bara vill ha ut den HAHA Längtar så mycket efter att få se vem det är som är där inne.. Troligtvis så går tiden väldigt fort nu så det kommer nog inte kännas som en evighet, det är bara att njuta..

Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg. Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka. Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.


Svartemosse

Idag har jag och Ozzy tillbringat förmiddagen vid svartemosse.. Ozzy har badat och hittat två stycken bollar i vassen, en mycket nöjd hund  HAHA Själv läste jag en bok och hade det bra..


   

Nu ska vi snart iväg och skriva kontrakt på lägenheten, jippi!!
kramkram

Liseberg

Nu har vi invigt Liseber, vi var där med Jenny och Ann-Sophie igår och spelade lite på chokladhjulen.. Vi vann lite men spelade brt desto mer HAHA man blir så frustrerad.. Men det var en mycket trevlig dag och vi slapp regnet och det är inte fel..


   
     

Idag slapp vi inte regnet, kolla in molnen:

 
kram kra


Vi träffa Minni


 

Minni är grannens rotvailer som Ozzy brukar leka med så ofta vi ses ute.. Dom e så goa ihopp och kan inte sluta busa, det är lek för hela slanten.. Det är det som är fördelen med en kastrerad hund han kan leka med alla och man behöver inte oroa sig när dom löper, perfekt HAHA Efter en stnds bus så skulle dom vidare och vi skulle ut i spåret.. Nu ska jag damsuga sedan lämna Ozzy, hämta kompisen Ann-Sophie och ha en trevlig kväll.. Vi blir en liten kara som ska träffas och ha en trevlig kväll, ska bli kul! Imån ska vi på Liseberg så jag håller tummarna på att solen kommer fram, det hade varit toppen

Kram kram 

V. 29
Nu känner jag mig bra tjock, dock vacker HAHA Hoppas hon/han där inne inte är lika stor som det kan verka för då blir det jobbigt.. Jag och Jimmy tycker nästan vi ser hur magen bara växer dag för dag men det hör la till, lika så att bli kallad "preggo".. Han börjar klaga lite över humöret nu mer, jag har lite kort stubin ibland men blir snabbt glad som tur är.. Jimmy är i alla fall en riktig stötte pelare och jag vet inte vad jag skulle göra utan honom, han är helt fantastisk! I och med föräldragruppen och informaioner här och där så börjar det gå upp ad det är som väntar och det är inte utan nyfikenhet, kan knappt bärja mig tills bebben tittar ut..

Nu väger bebisen dryga kilot och är ungefär 38 cm lång från topp till tå. Hos pojkar börjar testiklarna sin resa från sitt ursprungliga läge nära njurarna till pungen. Flickors klitoris sticker ut mer än den kommer att göra från de sista veckorna innan födseln, då den göms bakom de inre blygdläpparna.

Bebisens huvud växer och hjärnan utvecklas och växer snabbt.

Ett besök i Nolvik

Idag har jag och Ozzy varit och hälsat på ett par bra vänner och deras djur.. Det är även dit Saga flyttat och hon trivs kanon med alla djur, stort hus och att kunna springa ute.. Jag fick tyvärr inga bilder på henne men hon hälsade på mig å gosade lite med Ozzy.. Hennes nya bästisar är tydligen råttorna HAHA hon e ingen katt så e d bara..


   
   

Nu ska jag bara ut med Ozzy en sista sväng sedan ska jag sova, ögonen går i kors känner jag.. Imån väntar gäster på kvällen, ska ha en ost,kex och vin kväll.. Ann-Sophie komer upp från skåne hela helgen och då gäller det att fira  HAHA  ska bli kanon kul.. Ozzy ska få vara hos Jimmy´s syster med familj och ha det mysigt, det gillar han garanterat nu när det är så lugnt här hemma..  Så nu ska jag ladda batterierna
Natti natti

Vaddå vattenhund?


Lägenheten gick igenom besiktningen

Idag har det hänt lite, besikningskillen var här och kollade på lägenheten.. Det såg fin fint ut, så det känns skönt att slippa tänka på det.. Sedan har vi fått hem tapetprover till den nya lägenheten som vi ska välja ut.. Det blir kul men svårt för jag har ingen inredningskännsla alls men det löser sig nog HAHA Sedan var jag nere hos en socionom idag och skulle prata lite om hur det fungerar med föräldrapennng och så, jag pratade ca 15 minuter restan babblade hon på HAHA hon var jätte trevlig men det var visst hon som behövde prata av sig för prata det kunde hon.. Jag fick svar på mina frågor i alla fall och reda på mycket om hennes jobb å vad det innenbär m.m..

Jag kom hem igår från två dager å en natt nere hos mormor, jätte skönt verkligen.. Vilket kanon väder vi haft:   
   
   

Nu ska jag fixa lite mat till mig å Älsklingen och bara ta det lugnt
Kram kram


Morsdag med sol och biltvättningVilken kanon dag vi hade igår.. Vilket väder, nu får man verkligen inte klaga.. Ozzy flyttade sig från skuggplats till skuggplats medans vi tvättade och vaxade bilen.. Efter det så gick vi ner til sjön och han blev den gladaste hunden på länge.. Så nöjd att få bada, han simmade och simmade,han brukar inte vilja simma själv utan att man kastar pinnar.. Men igår simmade han längs hela sjön kanten och bara njöt, han hade haft det bra varmt.. Vi var i Lerum hos mamma å pappa å tvättade bilen sedan blev det skogsvandring, grillning oh firade av mamma.. 

   
   
   
   


Nu sitter jag och mormor här i hennes hamock och har det gott.. Ska stanna här tills imån så det kanske blir ettlite inlägg senare idag.. Ta hand om er i solen å glöm inte solkräm HAHA nu ska vi ner till sjönså Ozzy får bada!

Kramkram


   

RSS 2.0