En Tindra är född



Igår var vi och hälsade på på BB, Jimmy´s syster son Tony och hans tjej Mikaela hade fått sitt andra barn, en Tindra.. Så söt så man smälter, kunde knappt slita mig.. Nu längtar jag verkligen.. Kanske inte till förlossningen men till att pyret kommer ut HAHA Samtidigt så får man en sådan underbar varelse som belöning så känns det inte lika jobbigt..


   

Vi var iväg och grillade på kvällen hos Jimmy´s kompis Malin å hennes sambo/fästman Johannes.. En mycket lyckad kväll med grillning, kubb, kortspel å mycket prat.. Jag måste poängtera att vi tjejer vann kubben två gånger, Heja oss!

   
     
   

Idag ska vi ut till Lerum och ha det mysigt i det finas vädret.. Ska bli så mysigt och Ozzy ska få bada! Det tycker han om, tänkte även passa på att schampoonera honom HAHA



Kramkram

Arga lappen, finns det något annat lika fantastiskt?

Jag tippsar verkligen er läsare om att gå in på www.argalappen.se och läsa, så får ni nog er ett gott skratt.. Hur många gånger har man själv inte funderat på att skriva en arg lapp men sedan lugnat ner sig men här är er smakprov på någon som inte lyckades:




HAHA, helt underbart!

Kramkram

Tack Bella!

Först vill jag tacka Bella för den tiden hon varit här, hon är verkligen en kanon hund (trotts att hon rullar sig i skit) HAHA Det blev sista dagen i tisdags, hon är en hund med mycket energi och härligt humör.. Ozzy kommer sakna henne, så vi hoppas ni behöver hjälp någon gång ram över.. Samtidigt så hoppas vi hon får det kanon bra på nästa ställe, Lycka till!


För Ozzy´s del så har jag tänkte lite inatt och kommit fram till att jag ska kolla runt lite efter en avlastningsfamilj/extra husse/matte.. Så man har någon som stadig som kan ha honom kanske varannan helg eller så och så att jag slipper dra med mitt dåliga samvete och kan slappna av lite.. Inte för att jag behöver ha dåligt samvete men jag är så nojig, vill inte att han ska ha tråkigt.. Men det finns säkert någon/några där ute som kanske inte har tid/råd att ha hund på heltid och vill ha honom lite då och då.. Jag tror att både jag och Ozzy skulle må bra av det, jag slipper oroa mig å blir en gladare matte när han är hemma samt att han får någon han känner bra (så småning om) att komma till..
Nu ska vi ut på en lång promenad, ha en kanon dag!

Kramkram

Lite omotiverad


'
En bild i repris.. Idag blåser det som bara den men solen lyser så det gäller bara att hitta en lä plats.. Kände mig på bra humör imorse men nu känner jag mig ruskigt omotiverad, vet inte vad jag ska hitta på.. Å inte har jag lust att gölra något heller precis så det är en knivig situation.. Får väll pallra mig ut på balkongen och plantera/plantera om lite blommor med musik i bakgrunden så kanske den hittar tillbaka  HAHA

kram karm

V. 28




Nu är man bra på tjocken, enligt mätningarna av magen så ligger jag över det normala men inte så det är farligt.. Det växer för fullt, hon/han sparkar och har sig samt gillar att ligga på vänster sida hur det nu går till.. Halt fantastiskt att dom får plats.. Vi ska på föräldragrupp idag för första gången, ska bli kanon kul.. Se vad det är för människor som kommer, imån ska jag på föreläsning/utproving av ett bälte för jag börjar få foglossningar som gör väldigt ont när jag går.. Det är även sista dagen på simmningen vilket är synd men men

Jag börjar bli nyfiken på vad det är för kabat som växer där inne, vilken personlighet han/hon har, hur det kommer att gå när den kommer till världen.. Allt som kommer hända alla beslut man måste ta, det är spännande och lite skrämmande ibland.. Min största rädsla är att jag inte ska ha tid för Ozzy.. Att kanske bli tvungen att omplacera honom, det finns mycket att tänka på och allt är väldigt kul förutom det sista då.. Men han är världens snällaste och tålmodigast med barn så det är inga problem där. Problemet i mitt huvud är hur ska jag ha tid?


Bebisen är nu ungefär 25 cm från huvud till stjärt, 40 cm från topp till tå och väger omkring 1100 gram. Hjärnan fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktäriserar en fullt utvecklad hjärna. Håret på bebisens huvud blir längre. Man kan nu få en antydan till om bebisen vill komma ut med fötterna eller huvudet först. Bli inte orolig om det visar sig att den ligger med fötterna nedåt; det finns fortfarande tid för den att vända sig.




Rulla sig i skit, varför?


   
 


Idag har vi varit ute i spåret och sprungit av oss.. Eller hundarna i alla fall, jag har lunkat runt kastat lite pinnar.. det nöjer jag meg med och hundarna verkar nöjda dom med.. Bella var så stolt idag med, hon rullade sig i skit och stckte hon lktade kanon gott.. FY VAD ÄCKLIGT det är!! Hon var dock inte lika nöjd över att hamna rakt i badet när hon kom hem, men ska jag vara helt ärlig så va inte jag det heller, jag tackar Ozzy för  att han inte kommit på detta fenomen.. Idag är det även Bellas näst sista dag, tråkigtg men hörde att hon kommer hamna på ett bra ställe så det blir fint för henne.. Ozzy får leka med andra, jag får nog bli lite mera kontakt sökande HAHA

Kramkram


Kram kram

Solig Lördag

Jag jobbade inatt och sov idag på dagen men vaknade innan kl:14.00 så vi åkte en sväng till Borås.. Jimmy´s syskonsöner bor där, vi hälsade på i bageriet där dom jobbar och kollade även in hur dom bodde.. Kanon fint utanför stan nära sjön, det hade man inte tackat nej till.. Fick lite bilder när Ozzy fick bada i sjön, glad som alltid över vatten:


   
   
 

Kram kram

På fiskecamping i Tranemo

Igår var vi å hälsade på Jmmy´s föräldrar som hade åkt med husvagenen till en fiskecamping i Tranemo.. Så vi tog en sväng dit, det blev kanon trevligt.. Dock fick Jimmy ingen fisk men Jimm´s pappa hade fixat det tidigare på dagen så vi blev bjudna på färsk grillad lax.. Verkligen hur gott som hälst, det är inte varje dag, vi fick även med oss hem så det blir allt att grilla lite längre fram, mums..


 
 

Kramkram

Röd dag idag

Jag har precis gått upp el. för en stund sedan och ska snart ut med hunden men frågan är vad man ska hitta på idag.. Idag å Jimmy hemma oxå, hur skönt som hälst så vi får se vad det blir.. Det kanske blir en fiske tur men vem vet, hoppas på grillning ikväll i alla fall..



Ha en kanon dag å hoppas solen lyser på  Er me!
Kram kram

V.27

Nu växer magen så det knakar, eller inte.. Men det rör sig bra där inne vilket känns väldigt mysigt och skönt ett friskhetstecken.. Det ska bli så kul, roligare blir det om vi får en trea så man kan inreda ett barnrum..  Mycket att se fram emot är det



Barnet ser nu ut som det kommer att göra vid födseln förutom att det är mindre och smalare. Lungorna, levern och immunförsvaret behöver fortfarande utvecklas men om barnet skulle födas nu så har det cirka 80 procent chans att överleva. Hörseln fortsätter att förfinas och fostret kan känna igen både mamman och eventuellt pappans röst.

Kram Kram

Solig dag i Härryda

Idag så har jag och hundarna varit i Härryda hos Lina och Lajka.. Det har varit en kanon dag och vi hade så bra med vädret.. Vi tog oss en sväng till sjön så hundarna fick bada, vilket var välldigt poppulärt.. Ozzy var i himelriket och verkligen så glad, nu sover han som en Gris..


   
   
   

   
   

Till och med Bella fick nästan badat, hon var väldigt intressserad av sin pinne men den var för långt bort.. Efter många om och men så hämtade Ozzy den.. Men det var underhållande att se henne försöka utan at6t behöva bada HAHA




Kram Kram

Härliga måndag

   

Jag och Ozzy var ute i spåret igår och bla. så hittade han en stor pinne att stolt bära på, fi vanliga fall brukar det vara något av den mindre sorten, dock lika stolt HAHA


 

Igår flyttade våran söta Saga ut på landet och det här lilla krabaten Snoddas kommer bli hennes nya kamrat.. Allt gick väldgt fort men det känns som ett väldigt bra belut, för hon behöver springa av sig och det kommer hon kunna göra där ute..Sedan så kommer vi kunna följa fortsättningen efter som vi är brakompisar med dom nya ägarna.. Det kommer göra henne gott att få lite trötte plats..


 

Idag så har vi varit ute på berget och lekt lite, snart ska vi ut igen, ska bara damsuga lite först.. Det tar lite emot och ha lite svårt att få tummen ur men det ska bli gjort HAHA Imån ska vi ut till Härryda och ha det gott och gå lite längre.

Kramkram

Äntligen, rätt låt vann!

En stort Grattis till Norge, det var helt klart en av dom bästa!! Det är inte ofta det är rätt låt som vinner


Här har vi även en av mina favoriter, det är inte annat än att man blir på lite party/dans humör:


kram kram

Solen skiner och Ozzy badar


   
 

Idag har jag å Ozzy varit hos mamma och pappa och haft det trevligt.. Självklart blev det en sväng ner till vattnet så Ozzy fick bada lite, för det är lycka det HAHA
Nu ska vi träffa Jimmy´s föräldrar och grilla lite, det blir gott!!

Ut och njut av solen, kram kram

Glömde kameran

Visst är det störande, speciellt när det varit en kanon dag som denna.. ja gick upp när Bella kom idag och vi åt frukost och tog det lugnt sedan gick vi ner till Wisselgrensplatsen i solen.. Så skönt verkligen, väl där mötte vi upp Tiina och gick upp på Ramberget och tog en fika snackade en massa och bara hade det skönt.. Hundarna fick var sitt grisöra, även Bella fick ett stort så vi får se hur hennes mage mår ikväll  HAHA men hon var nöjd.. Lekte lite och sedan gick vi hem, vi fuskade med att ta spårvagnen dock.. Men nu ska det damsugas sedan går vi nog upp på berget en sväng igen med en bok och tar det lugnt, man får passa på när solen lyser..

Kram Kram

Lyssna, se och njut

Lyssna på fågelkvittret och kolla på grönskan, det är såhär det ska vara när man är ute i skogen, rogivande!


En dag med sol och regn

Det var nog vädret som påverkade att det inte var några ute och gick i spåret idag nästan.. Det var så vi kunde räkna dom på en hand i alla fall och det är ovanligt när man är ute i 2 å 1/2 timma.. Men det berodde nog på att folk trodde det skulle börja regna men det kom bara några droppar sedan sken solen så det var väldigt rofullt, specielt när fåglarna satte igång att kvittra..


   
   
 

Nu ikväll var vi på föreläsning ang. förlossningen, på Östra.. Mycket intressant och matnyttigt, nu har man lite mera kött på benen men man kan väll sammanfatta med att det gör grymt ont HAHA

Kram kram

Länge sedan

Nu var det ett tag sedan jag skev här.. Det har varit mycket annat nu, eller mycket och mycket, det beror ju på vem jag jämför med.. Men för min del som är lite bortskämd med tid så har det varit mycket haha  Nu har jag två nätter kvar att jobba innan jag går på havandeskap, det ska bli så skönt.. Det finns mycket att göra  och så får man hoppas på en fin och solig sommar, hade inte varit fel.. Efter som jag inte har så mycket vettigt att komma med så blir det inte mera idag, imån kommer Bella så det kanske blir lite bilder, ta hand om er!! 

kramkram

V. 26



Nu kan man se när bäbisen sparkar, hela magen hoppar till haha Så mysigt, han/hon lever loppan.. Det har även börjat bli en dålig vana att han/hon sparkar till mot naveln och det känns.. Drömde att jag fick villingar imorse, så är inte fallet men det var en intressant dröm.. Jimmy lämnade mig utanför sjukhuset den dagen jag var beräknad till men eftersom jag inte hade fått några värkar än så åkte han igen och jag fick vänta där själv, inte så snällt men ändå..


Den här veckan blir din bebis drygt 23 cm från huvud till stjärt och väger omkring 900 gram.

Efter att i en månad har haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade.

Bebisen kommer att fortsätta att bilda underhudsfett, även om det vid den här tiden fortfarande är ganske liten och tunn. Vid förlossningen kommer den att ha samlat på sig tillräckligt för att klara den tuffa världen utanför livmodern och för att få det typiska rultiga bebisutseendet.

Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng, moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser.


Soligt å gott!

Idag har jag å Ozzy haft en lugn dag, väldigt skönt.. Vi tog en snabb promenad imorse sedan var det frukost time innan jag tog tag i städning å damsugning här hemma.. Efteråt bar det av upp till spåret och det var helt underbart väder och det har blivit så grönt och vårigt nu..

Vi har fått erbjudande på en 3:a här i närheten, ska bli kanon kul att kolla in om det är något att ha.. Håller tummarna för det hade varit fantastiskt att få ett rum till innan bebben kommer..


   


Kram kram

 

Natt på jobbet

Då sitter man här igen på jobbet.. är här väldigt sällan nu med tanke på att jag spridit ut semestern fram tills jag går på havandeskaps ledighet.. Ska bli så skönt.. 5nätter kvar nu med inatt räknat så om ett gäng timmar när jag är påväg hem så är det bara 4, JIPPI! Så klaga ska man inte men det hade varit mycket trevligare att vara hemma med Jimmy och mysigt men men man kan inte få allt.. Snart slipper man att gå hit på ett tag så då har jag all tid i världen att kramas å pussas på honom, hehe

Jag har varit hos Lina och Eddie i deras hus/lägenhet idag, det blev en kanon dag och är alltid lika trevligt.. synd dock att det regnade.. Nästa gång sattsar vi på sol och en lång promenad med fika till en sjö.. Jag fick även det intressanta nöjet att äta kycklingsallad som smakade tändvätska haha Hon hade grillat kycklingen igår och smakaen satt i kan man säga, intressant.. Bebben tog nog ingen skada i alla fall för hon/han håller på att lever för fullt.. Vi har börjat kalla magen för Alice även om vi inte är säkra bara antar.. Men det känns så bra att säga det och man ska prata mycket för magen, då blir dom visst trygga när dom kommer ut.. Så jag får köpa mig en sago bok och läsa högt varje kväll så att det finns något som lugnar ner när det blir allt för gnälligt.. Nä, nu får jag sluta skriva smörja och jobba lite

Hittade det här huset till uthyrning:


Man blir så sugen!

Kramkram

Tack!

Läste precis en komentar som Sabina, Bellas ägare skrev på förra inlägget.. Jag ska ha Bella fram tills i Juni bara, och jag kommer oxå att sakna Bella.. Det är lite fart och fläkt, hon och Ozzy fungerar så bra ihop.. Men jag tror att jag behöver at det lite lugnare men självklart så hoppar jag gärna in som hundvakt när det behövs även framöver, bara inte hela veckor..
Det värmer i hjärtat när ni tycker jag gör ett bra jobb, tack!

Idag är det ruskigt tråkigt väder, trotts det så gick vi en längre runda.. Det var nog inte bara jag utan även hundarna som ångrde sig när vi väl kom ut men har man bestämt sig för en runda så har man och så blev det.. Så nu är vi väl rastade och ska kolla på film å mysa..

Kramkram

Solen glimtade fram lite till och från



Vi var ute idag och hade det så mysigt och Ozzy och Bella har verkligen busat och sprungit mycket.. På eftermiddagen tog jag med tennisbollen ut, snacka om att Bella gillar den, hon brukar även hämta den är vi e inne å leker vi inte med den så sover hon med den brevid sig HAHA

   
   
 

Hej  hopp på Er alla glada där ute!
kramkram

Vecka 25




Din bebis är nu drygt 22 cm från huvud till stjärt och väger omkring 680 gram. Tänk dock på att foster växer olika fort från omkring den 20:e veckan så om din bebis skulle avvika lite från det genomsnittliga så är det i sig ingen anledning till oro. Om bebisen av någon anledning skulle behöva förlösas nu så skulle det ändå ha en god chans att överleva utanför livmodern, tack vare en enorm utveckling inom neonatalvården. Respiratorer, monitorer och mediciner kan hjälpa en ännu omogna kroppen att klara sig utanför livmoderns trygga värld. Bebisen skulle behöva stanna några månader på sjukhuset eftersom den ännu är mycket mottaglig för infektioner och andra komplikationer. Man kan nu höra bebisens hjärta med en dopplermonitor eller ett steoskop, och din partner kan kanske till och med höra det genom att lägga örat på rätt ställe mot magen. Bebisen kan nu göra mer saker med sina händer, som till exempel knyta dem till nävar och ta tag i och hålla sina fötter. Det är också nu som den börjar föredra höger eller vänster hand. Bebisen sover och är vaken efter en viss rytm under dygnet, något som du också förmodligen märker av.


Jag har en livlig krabat och det känns att han/hon växer så det knakar.. Magen ser ut och växa för varje vecka, helt sanslöst.. Man blir nästan lite orolig över hur det ska sluta, hur stor kommer man bli egentligen.. har fått inhandla skor man bara kan stoppa in fötterna i för det börjar bli jobbig att knyta skorna haha

Kramkram


Saga är döpt


Saga

     
   


   
   
   


Nu är sötnosen döpt, Saga! Så go unge, kyrkan var ruskigt seg men det var fint.. Det var visst någon extre lång mässa av något slag men vad gör man inte.. Vi ska ha namnfest, det blir inget i kyrkan för våran del.. Ta hand om Er, regnet ska visst komma imån så vi får hoppas att ni lapat sol medans vi kunnat..

Kramkram

Lite summering över helgen

Vi börjar med lite bilder från soliga fredag:

   
Sedan blev det lite fika i bergen:

 

Senare på kvällen så åkte jag å Ozzy och hälsade på Malin och Niklas.. Där blev det grillat och prat för mig och bus för Ozzy med Lejha..


 
Mycket mysigt var det, helgen har varit hur go som hälst.. Det är så fantastiskt med sol och värme, i Lördags så var vi och hälsade på Lina och Eddie i Härryda.. Dom har fått en kanon lägenhet, är lite smått avundsjuk.. Ett hus som är omgjort till lägenheter nära till naturen och sjöar.. Stor 2:a ev. snart ombyggd till 3:a med 40kvm altan, kan det bli goare? Det är så man skulle ha det men den som väntar på något gott

Kramkram

Värme och sol är fantastiskt, men tänk på din vän

Nu är det viktigt att ha vatten med sig till sin fyrfotade vän när man är ute en längre stund.. Samt att inte lämna sin vän i bilen nu när det är sol och sådan värme.. Det går fortare än man tror att torka ut sin vän.. Ta hand om Er och era vänner och njut av solen!


Åk gärna å bada ;)

kram kram

RSS 2.0