Vilken dag!Vilken helg det kommer bli, helt fantastiskt.. Jag jobbar vissligen inatt men det är tur att det bara är en natt, då gör det inte lika mycket.. Men jag jobbar verkligen nästan gämt när Jimmy är ledig nu mina sista dagar, snacka om osis men som sagt jag har 6nätter totalt kvar, jag har det ganska lyxigt.. Man får passa på att njuta av graviditeten och av vädret, helt underbart.. Bebben håller på för fullt där inne och har fått en dålig ovana attsparka på två ställen av magen samtidigt, nästan som hon/han toksträcker på sig.. Eller kanske gör ett hopp, "slam dunk" eller vad det nu heter i basket haha

Solen och värmen tar även på ozzy, orkar inte lika mycket längre.. Vilket är lite skönt efter som jag inte heller orkar lika mycket längre.. Han blir väldigt foglig då haha

Kram kram

En riktig sommar dag

Vaknade upp till fågelkvitter,sol och glada djur, kan det bli bättre? Så vi packade ihop en liten fika till både mig å hundarna och begav oss upp till spåret.. Gick in en bit i skogen och satte oss, hittade en solplätt vid ett litet vattenhål.. Det är lätt att glömma nu innan ma vant sig, ta med vatten till hundarna är ett måste för det är så varmt.. Vi fikade, kastade boll, jag läste lite samt gick en bra bit.. Det blev tre timmar ut i solen och det var grymt varmt.. Den sista biten hem flåsade vi allihopp ikapp.. Bella gav upp här utanför huset på gräsmattan i skuggan, hon vägrade gå så jag fick bära henne den sista biten, så nu har dom druckit och ätit lite för att sova gott.. Själv ska jag iväg till vattengympan, inte så motiverande i den här värmen men det blir trevligt.. Barnmorskan ska vara själv idag så det kommer bli en timmes snack om förlossning, vilket är lärorikt..

         

Min boll!!  hahaha

   
Slö blir man..

Kramkram

V. 24Den här veckan är din bebis c:a 21,5 cm lång från huvud till stjärt och väger omkring 540 gram.

Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen.

 

Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter.

Bebisen övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna.

 

Kramkram


Lite summering av helgen

         

I Lördags så var vi hemma hos mamma och pappa för farmor och pappa fyllt år.. Så vi var där på middag, super gott och väldigt trevligt.. Vädret hela lördagen var helt underbart så det var en kanon rakt igenom..  Sånna dagar får det gärna bli fler av tycker jag..

Idag tar vi det lite lugnt, hundarna verkar helt slut dom med.. Vi ska ut snart igen en lite längre stund men dom verkar känna av värmen oxå.. Vi var på IKEA i lördags och köpte lite möbler som vi monterade hela dagen igår så jag tänkte att jag skulle ställa allt på sin rätta plats idag, städa och rensa i skåp så det blir fin fint!
Kram Kram


Gött e d!   

Idag har varit ännu en kanondag! Solen har lyst på oss och vi har varit ute och haft det gott, samtidigt har jag hunnit städa och flytta om lite.. Elin och hennes kille har även hunnt med en fika samt så bytte vi tv, hon fick min stora och jag hennes lilla, perfekt! Vi har inte så stor plats i sovrummet så det känns väldigt skönt att ha en i mer rätt storlek fram tills vi har råd med en liten platt-tv..

Nu är Lina och Eddie påväg hit och ska äta middag, jag bjuder på tackopaj och sallad.. Luktar mumsigt värre, känner hur hungrig jag är.. Ibland känner man inte det fören det står mat på bordet HAHA

Kramkram

Ge-kås

Idag har vi varit nere hos mormor och haft en kanon dag.. Sol och trevligt sällskap, vi var även förbi på Ge-kås och handlade lite såklart.. Självklart fanns det hur mycket kläder som hällst bara för man inte har pengar, så typiskt.. Men jag känner mig väldigt nöjd ändå.. Eddie och Lina har även fått lägenhet nu, Grattis! Är så glad för deras skull, jag skulle med vilja.. Fast nu när vi har mer plats så får vi näst intill en ny lägenhet med så det känns bra..
Nu ska vi ta det lugnt, imån ska det möbleras om, haha

Kramkram

Äntligen är Soffan såld!

Känns helt undebart att änligen bli av med en soffa, att få lite mera plats.. Nu kan vi fixa iordning tills när bebben kommer, det blir kanon bra..Idag har det varit fullt upp och kommer fortsätta så.. Vissa dagar e d mer än andra.. imån ska jag å Lina iväg, tidigt dock men ändå en hedag nere hos mormor å ta det lugnt.. Hoppas det blir sol och fint väder så vi kan vara ute mycket..
Här kommer lite bilder på Saga å Ozzy som Jimmy tog igår när vi monterade ner soffan:

kram kram

V. 23

Veckorna bara susar fram och jag är redan i v. 23, hur kul som hälst.. Nu är även bebben mycket aktiv och jag känner av närvaron väldigt mycket, vilket är hur mysigt som hälst.. Det känns så verkligt, har även börjat känna v hur det är att bli större, man orkar mindre.. Man får helt enkelt passa på att njuta
Nu är bebisen omkring hela 20 cm och väger ungefär 450 gram. Den ser vid det här laget helt mänsklig ut och liknar en liten bebisdocka. Ansikte och kropp liknar dem hos en nyfödd. Bebsien bildar underhudfett i rask takt men ser fortfarande lite röd och skrynklig ut eftersom huden bildas i en snabbare takt än underhudsfettet. Den röda färgen kommer av att huden börjar förlora sin transparens och bildar pigment. Du känner antagligen bebisen röra sig en hel del där inne när den sparkar och slår på livmoderväggarna. I takt med att den växer blir det mindre och mindre plats att röra sig. Ben, muskler och organ växer stadigt. Bebisen rör navelsträngen och olika delar av sin kropp med händerna för att utforska. Den kan nu suga på tummen “på riktigt”, istället för att bara stoppa den i munnen. Den fortsätter att svälja fostervatten och vätskan och sockret som den får i sig på det viset fungerar som ett komplement till den näring som den får från dig och moderkakan. Du kanske kan känna små “skutt” i magen när bebisen hickar på grund av vätskan den svalt. Bukspottkörteln mognar och kommer att bilda insulin som hjälper till att bryta ned socker.

Kramkram


En dag ute i skogen

Idag vaknade och tog med mig frukosten ut.. Så skönt när solen tittade fram, vilket den gjorde lite då å då.. Jag kunde sitta å äta frukost samt läsa en god bok medans hundarna sprang runt, det är så det ska vara..

   


Har även fått sålt min soffa idag, Jippi!!
kram kram


En solig Lördag i Halmstad

Vi hade en kanon dag igår i Halmstad:


   
   
   

Tack Ann-Sophie för en kanondag!

Kram kram

Natt Uggla

Då var det dags för natt arbete igen.. Känns ganske trist att behöva åka till jobbet när Jimmy sitter hemma och snart ska lägga sig.. Det blir nog till att kolla dagjobb under tiden man e mamma ledig, har bara sju nätter fram tills juni att jobba så jag kan inte påstå att jag jobbar ihjäl mig.. Men det är så skönt att se ett slut, vet inte om jag trivs här på jobbet.. Blir det avslag på havandeskapspenningen så gråter jag floder, skulle inte orka jobba hela sommaren.. Magen växer så det knakar och är ivägen vid vändningarna här på jobbet..

Gjorde ett data test här på jobbet som alla som jobbar innom göteborgskommun ska göra och det var inte svårt kanske men inte lätt heller, fanns en del saker som man bara chansade på, illa.. Nu måste jag visst jobba lite

Kramkram 

Sol till å från

Igår var vi ute i solen alla tre, jag Bella och Ozzy.. Dom är bilderna blev det då:

   

Idag har vi varit i Mölndal hos Elin och henes dotter Amelia och proenerat, lekt och pratat:


     
   
     
   

En kan trevlig dag har det varit, imån ska jag jobba natt så jag å Ozzy ska ta det lugnt..

Kram Kram

V.22
Fostrets fem sinnen utvecklas dagligen. Smaklökar har bildats på tungan och fostret har nu känsel. Fostret experimenterar med känseln genom att stryka sig över ansiktet och känna på olika kroppsdelar. Ögonlocken täcker hela ögonen. Lungblåsorna utvecklas men de är vattenfyllda hela tiden i magen. Vätskan pressas ut vid födseln.

Kram kram

En dag i Lerum

Idag har jag och Ozzy varit i Lerum och haft det mysigt.. Vi har gått två lång promenader, Ozzy har fått bada och springa, snacka om glad hund! Jag har hunnit tvättta, städa bilen samt ta det lugnt i solem med en bra bok.. Det kallar jag produktiv dag HAHA Så skön om inte annat.. Imån kommer Bella så Ozzy får någon att leka med samt att jag ska till cheften och få papprerna ifyllda så jag får gå hem 60 dagar tidigare från jobbet, vilket inte är fel.. Här kommer dagens bilder:


 


kram kram

Härliga söndag!

Helt fantasitskt väder är det idag.. Jag blir på så bra humör, sov gott idag med efter att ha jobbat tre nätter.. Nu är det bara 7st totalt kvar innan jag får vara hemma och mamma på heltid.. Då har jag tid och köpa lite och göra irdning innan bebben kommer samt njuta av sommaren, bättre bli det inte!


Såhär trevligt hade vi det igår i Lerum på Påskafton:


   

   

   

Har ni haft en trevlig Påsk?
Kram kram

Ett inlägg trotts Påsk paus

Känner mig på så gott humör idag så jag bara åste lägga in lite goa blider från idag.. Ozzy är i Lerum så Tusse är på gott humör..


 
Ps. kolla Saga när hon blir tagen på bar gärning med att frstöra mina växter..
Här är mina växter:

   

   

Är man innekatt så e man:


Kram Kram

Glad Påsk!Glad Påsk på er alla!
Jag ska jgobba nu över påsken och har mycket att tänka på just nu så det kommer nog att bli en liten påsk paus nu.. Men ta hand om Er och varnadra..

Kramkram

En grå dag

Idag har dagen gått i grått, och det verkar hålla i sig.. Från att man inte vill gå upp till att regnet öser ner när man väl gjort det vidare till dåliga nyheter.. Det enda possitiva idag är nog att jag kom undan p-böter trotts att jag inte hade några småpengar till maskinen när jag skullr på vatten gympan.. Det var ett mirakel för p-vakterna gick och strosade på parkeringen när jag parkerade men lite tur kanske man ska ha ibland.. Så här mys har hundarna i alla fall haft det idag:

       

Nu ska jag krypa tillbaka ner i min grotta:
kramkram

V. 21
Så där man växer, men nu börjar det kännas att man blir större om några veckor blir det svårt att knyta skosnörena haha

Din bebis blodcirkulation är nu komplett och helt fungerande. Navelsträngen fortsätter att växa och bli tjockare alltmedan blodet strömmar med avsevärd kraft igenom för att förse bebisen med syre och näring. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen. Storleken kommer att fördubblas under andra halvan av gravid iteten. Bebisen är nu c:a 18 cm lång från huvud till stjärt och väger ungefär 300 gram. Nu mognar de olika organen. Matsmältningssystemet fungerar redan på ett grundläggande sätt och bebisen kan svälja fostervatten och ta upp vatten och socker och sedan göra sig av med restprodukterna. Denna mekanism är en förberedelse på livet utanför livmodern. I blodet finns det redan ett stort antal röda blodkroppar, och vita blodkropparna börjar att bildas. I munnen börjar små smaklökar att bildas på tungan.

Kramkram


Kusin Vitamin

Idag har Bella varit här som vanligt.. Ordingen är återställd och dom har fått leka av sig ordentligt, kanon bra! Min kusin har även varit här och kollar hur vi bor och så, vi tog en lång promenad med hundarna i spåret innan vi fikade på hemma plan.. Det märks att det är varmare ute nu, Ozzy har börjat med sitt berömda flåsande och vattnet i vattenskålen tar slut mycket fortare.. Det är härligt med denna sol man blir på sånt gott humör och man vill bara vara ute.. Växterna på balkonen hasr börjat växa, rödbetorna som jag planterade för 3dagar sedan är redan görna och kommer att ta sig fint..Nu ska jag fixa lite fiskgratäng, hundarna ligger på golvet brevid varnann och tar det lugnt!

Kramkram

Solig dag vid havet

Igår när solen sken så passade vi på att åka ner och se hur det gick för mamma och pappa med båten, fika lite och kolla in hamnen.. Så skön dag, det finn verkligen inget bättre än när solen lyser, idag lyser den tyvärr med sin frånvaro så vi får väll se vad det blir att göra idag..


   


   

Nu får vi se vad dagen har att bjuda på
kram kram

Vaknade av att Pyret rörde sig

Så det är lika bra att gå upp, ganska lagom faktiskt.. Solen skiner så jag ska bara ta mig en duch sedan så ska jag å Ozzy ut.. Dom ringde idag ang. lägenhet med i ett nybyggt område utanför Kärra.. Det hade gjort att jag fått gångavstång från jobbet och Jimmy hade fått någon km mer att köra.. Hade varit kanon men men bara att släppa det tyvärr för våran ekonomi tycker inte att vi ska flytta.. Ev. till en anna lägenhet här som inte är så mycket dyrare, man får tänka på framtiden så man har råd..

Nä, nu kallar solen!Kramkram

Hem och sova

Tur att man inte jobbar inatt med, känner verkligen inte för det.. Man börjar känna att kroppen inte orkar med det här jobbet längre.. Magen börjar bli ivägen vid alla blöjbyten och vändningar och man har ont i kroppen när man går hem.. Sedan skulle någon ramla så kan man inte hjälpa till att få upp personen från golvet utan får ringa på hjälp.. Kände även av foglossningar idag för första gången, inte skönt.. Slut på klagandet, snart är det hemgång ut med Ozzy och sova.. Bebben är lugn åpå nätterna vilket gör att det är lite mera fart på dagarna vilket leder till  minskad sömn.. Nu är jag å Jimmy lediga ända fram till söndag ihopp, ska bli så mysigt.. Det var så länge sedan vi fick sovmorron ihop och bara kunde ta det lugnt och ta hand om varandra.. Det behöver man ibland..Natti Natti kramm kram

RSS 2.0