Alfapet

Är vårat nya drog spel, det gick bra till en början för mig men nu har det skitit sig totalt tyvärr.. Även i Yatzzy har Jimmy börjat vinna, sorgligt men sant.. Jag får glädja mig med att jag har tur i kärlek



Idag har jag varit ute i Björlanda och myst med Hampus och umgåtts med hans föräldrar.. Fick även lite goa bilder på saga som för övrigt har det toppen där ute..


 
 

Nu ska jag e mig på en revanch HAHA ha det gött!
kramkram

Ozzy Pozzy



Saknar verkligen det "lilla" monstret, har gått å tänkt på honom idag när jag städat.. Det är ingen som ligger ivägen, inte så mycket hår att damsuga bort.. Tusse e livrädd för damsugarn så han gömmer sig och det är bara hanns tussar som ligger längs väggkanten och ska damsugas upp..

Pratade med Ozzy´s extra familj igår och dom skulle upp till sommarstugan den här helgen och ha det gott.. Synd bara att väret är som det är, hoppas dom får lite sol.. På måndag ska jag dit och träffa honom, krama honom riktigt oredentligt och ha med mig en STOR knota HAHA får fjäska lite.. Jag hoppas att vi också får sol så vi kan få en trevlig sista vecka jag å Älsklingen.. Det är änna trist att det regnar så, man får inte inspiration att hitta på något.. Vi tänkte ut och plocka svamp idag men vi får se med tanke på att det bara regnar å regnar så är det inge vidare men det kanske blir uppe håll snart så man kan göra ett försök..

Nu en bild som är så härlig på två av mina Älsklingar:

Blir det goare än såhär?

Kramkram

Liseberg


Där var vi å knödde med resten av Göteborgarna igår kväll kändes det som HAHA Jimmy hade ett par kompisar som åka lite och dom stod i kö till Balder i 1timma! Att man orkar, själv spelade vi bort några hundra på chokladhjulen men det eda vi vann var en lite påse bilar, så trist! Det var vissa som gick runt med en massa stjälnvinster.. Men det var väldigt trevligt, när vi kom hem gjorde vi våfflor å spelade alfapet villket jag vann i igen.. 3av 3 är det nu och jag är en mycket stolt vinnare, det hör inte till vanligheten i sånna spel..

Idag har jag varit hos barnmorskan bara för att kolla så att allt är som det ska.. Det var det och det känns skönt, nu kan jag sova om nätterna igen.. Jag blir lite nojig ibland så nu när det är så på slutet så är det skönt att kolla varje vecka tycker jag.. Saknar Ozzy nu med, nu har han varit borta länge.. Samtidigt så har jag fått det jobbigare med att gå å så så jag får se vad Christoffer och dom säger, vad som är bäst för Ozzy  och passar båda familjerna..



Nu när jag är uppe så här tidigt ska jag äta framför ett avsnitt av Morden i midsommer och bara ta det lugnt och njuta, ha en kanon dag!
kramkram

V.37


MAn växer å växer å längtar å längtar HAHA trotts att det känns fantastiskt kul och spännande så börjar man tröttna lite n och bara vilja ha ut honom/henne.. Att få hålla om och vara näramen som sagt det kommer, den som väntar pånågot gott väntar alltid för länge..

Den här veckan räknas bebisen som fullgången. Den ökar fortfarande lite i vikt men växer inte så mycket på längden. Bebisens koordination är så pass utvecklad nu att den kan gripa saker med fingrarna och om man skulle lysa med en stark lampa mot magen kan det hända att den vänder sig mot ljuset. Bebisen tränar sig inför förlossningen genom att dra in och trycka ut fostervatten genom lungorna. Den samlar också näring i organen för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu.

kram kram

Goa Tusse

Tusse har blivit den goaste katten som finns, så gosig och pratig.. Vilket i å för sig kan vara ganska irriterande, beror på vilken tid på dygnet han pratar HAHA men han är med och vill mysa.. Han leker även ibland, springer och rusar runt efter ett gammat blad eller så från någon växt.. Han har blivit en helt ny katt som trivs med livet..


 

Kramkram

Regn i blöteborg

Först så får man säga grattis i Efterskott till min brors tjej/sambo/fästmö Lina som fyllde 21 i Lördags och igår var vi där å Grattade henne.. Så mycket gott, det var tur att vi var hungriga när vi kom dit.. Tack för en trevlig "tillställning"!

Idag så vräker tyvärr regnet ner, vi kanske skulle åkt iväg å hälsat på mamma å pappa som är med båten på Orust men det blir tyvärr inte så.. Dom sitter och kurar i ruffen och sitta fyra där när man åkt långt känns inget lockande.. Så det får tyvärr vara för den här semestern.. Nu är veckan lugn men det är att göra något varje dag.. Vi började packa dom första lådorna igår, känndes skönt.. Nu r det bara resten kvar HAHA  Tyvärr så ser det mörkt ut på lägenhetst fronten oxå, egentligen så skulle dom komma å tapetsera å så nästa vecka men jag får inte tag i dom så det får väll ställas in och göras när vi bor där.. Villket känns väldigt jobbigt just nu, att inte veta.. Tycker jag har tillräckligt att tänka på ändå men tydligen inte.. Så idag e jag lika dyster som vändret....

Kramkram

Model House

Nu har man själv varit och tagit bilder, det var en upplevels kan man lugnt säga.. Jätte kul och fint nu innan magen försvinner HAHA blir ett minne till bäbis boken.. Tiina skulle iväg idag men hennes kompis som egentligen skulle med ställde in en timma innan det var dags så då fick jag hoppa in, Tack Tiina! Det blev kanon bra bilder, bilder på Tiina får jag lägga ut lite senare men här kommer dom som jag tyckte bäst om på mig:









Kramkram

Biljard

Igår va vi ute och spelade biljard och hade det kanon trevligt.. Vi avslutade med dart vilket tjejerna vann!! Jag låter bilderna tala HAHA nu ska jag mysa ner framför en film..


   
   
   

 Kram kram

Vi har fått hälsningar:

Från mamma å pappa kom hälsningen idag att dom har det kanon bra ute i sin segelbåt.. Nu är dom någon stanns på västkusten och har fått en häftig granne:

Ett coolt Wkningaskepp!

Vi har även fått kanon goa häsningar från Ozzy och lill matte Elsa som tar sig en middagslur ihopp:

Man kan inte säga annat än att han har det mer än bra.. Han är nog en av de lyckligaste hundarna som har så många som bryr sig om, Älskar och tar väl hand om honom!

Kramkram

Välkommen Hampus!

Idag har vi varit på BB och hälsat på Hampus och hans trötta men glada föräldrar.. En sån sötnos, snart, snart kommer vår ängel också fram..



 
En sån sötnos!

Kram Kram

V. 36


Nu är det bara en månad kvar tills det är tänkt att bebben ska komma ut.. Det närmar sig med stormsteg och vi längtar verkligen.. Han/hon har inte fixerat sig ännu men det är nog på gång, jag håller tummarna på snart.. Vi passar på att njuta av varandra och vår semester, samla kraft kan man säga HAHA

Barnet lägger på sig extra mycket fett i ansiktet och dessutom har sugmusklerna utvecklats vilket gör att fostret har ett rundare ansikte. Hjärnan är färdigutvecklad. Kalcium från modern har gjort fostrets skalle hårdare men den är fortfarande så mjuk att den kan deformeras under födseln när bebisen pressas igenom slidan. Men efter några timmar eller dagar är huvudformen tillbaka till det normala. Nu ligger nästan alla bebisar med huvudet nedåt och det har sjunkit ned i bäckenet. Fostervattnet minskar eftersom din kropp absorberar en del av det.

kram kram

Grattis!

Grattis, säger vi till Malin och Niklas som fick en liten Hampus inatt.. 03:45 tittade han fram, vägde 4080g och 52cm, så roligt och får en verkligen att längta ännu mera.. Vi får se när vi får förmånen att se underverket, man vill ju inte tjöta för mycket.. Dom har säkerligen mycket att tänka på som det är, så Grattis igen!!

Kramkram

Svampplockning i urskogen




Igår var vi ute i 2 och en halv timma och letade svamp.. vi hittade, kanske inte så mycket som vi hoppasts på men ändå en hel del kantareller.. Så det blir nog en eller två svampmackor ikväll, det har varit härligt och rogivande att vara ute i skogen.. Men nu har vi återvänt till hemmets trygga vrå till Tusse´s förtjusning, han myser och pratar med oss hela tiden.. Vi tröttnade på att det bara regnade så vi får se vad vi ska hitta på nu resten av semestern.. Finns en massa att göra så det blir nice, ha det gott!

Kramkram

Semester i lerum

Sorry, för att det varit dålig uppdatering men vi har inte varit hemma å så har vi semester HAHA Nu är vi hemma istan en snabbis innan vi åker tillbaka.. Tusse har fått mysa å påfyllning av mat.. Vi har varit hos barnmorskan och allt ser bara fint ut.. Det blir nog ingen dunderstor bäbis säger dom och det är skönt.. Jag var lite rädd för det ett tag, men med det ur världen så är det bara possitiva tankar.. Vi har gått mycket i skogen fixat i mamma å pappas trädgård, spelat, badat och letat (å funnit) svamp.. Ingen stress å panik bara väldigt trevligt..


   
Jimmy förlorar i Alfabet HAHA
   
   

   

Tyvärr är ju det inte strålande sol men men det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder  HAHA sedan är det bara att aceptera att vi befinner oss i Sverige..

Frukost ute i det gröna


 

Jag å Ozzy vaknade ganska sent så vi tog med oss frukosten ut i spåret.. Vi hittade oss en egen plätt och bara njöt, sedan vandrade vi runt.. Rundan tog 2,5timmar efter som jag inte går så fort men vi behövede det båda två.. Ikväll bär det av till Lerum där vi ska vara i några dagar.. Vi kanske tittar till forntidsdagarna i Kungälv imån, vi får se vad tiden utvisar..

Kramkram

En dag med bus, lek och minigolf

Idag har varit en kanon dag.. Jag och Ozzy var ute imorse hos Malin och Niklas och gick en lång runda, så skönt.. Det är det man saknar när Ozzy är borta, samtidigt som man känner att kroppen inte orkar med mer än så här i ett par dagar.. Ozzy är en kanon hund och det fungerar så kanon bra, vi trivs allihoppa.. Vi åkte hela familjen minus Tusse och spelademinigolf och han gnydde inte eller var hysterisk som han brukar vara utan hn låg bervid kollade på och var så nöjd.. Då blir man en så nöjd och stolt ägare, så skönt att ha med honom..



   
    
   

Jag kom inte sist HAHA, är ruskigt nöjd.. Nu är Jimmy ute med sina kompisar och tar en öl, det är han värd.. Jag och Ozzy ska snart gå en sista vända innan vi kryper ner, är ruskigt trött..

Kram kram

V. 35





Nu passar vi på att bara njuta, vi har semester och får ta vara på varandra.. Riktigt vila upp oss innan våran nya medlem i familjen dyker upp.. Vi är båda väldigt glada och förväntasfulla.. Visst känns det nu i kroppen med alla extra kilon och placeringen av dom HAHA men det igår i paketet tror jag.. Jag var hos barmorskan i veckan och vår älskling har inte fixerat sig än men ligger åt rätt håll, jag har ett mått på 35cm..

Från den här veckan börjar barnets snabbaste tillväxt under graviditeten. Det ökar 220-340 gram varje vecka. Eftersom det blir allt trängre i livmodern kan det hända att barnets rörelser minskar men de kan istället bli desto starkare. Navelsträngen är tjock som en tumme och cirka 50 centimeter lång. Bebisens huvud vilar på moderns blygdben.

Kramkram

Vem kan motstå?

Idag har vi varit hos Ozzy´s uppfödare och hälsat på.. Ha har valpar på 6v, så söta så man smälter.. Var tvungen att åka dit innan dom försvann till sina hem och det är nu dom är som sötast.. Eller vad tycker ni?


     
     
     
   

Så hör söta blir dom när dom blir vuxna sedan:


Nu ska vi snart ut i regnet trotts att jag beställt sol, typiskt!
Kramkram




Heldag i Björlanda



En dag med mycket slit kan man säga men även mycket trevligt.. Vi var ute hos Malin och NIklas och hjälpte dom få klart altanen och såga ved.. Malin har gått över tiden med 9dagar och är måttligt frustrerad, vilket jag förstår så man vill fylla dagarna så tiden går.. Det blir som en lång väntan, först nio månader sedan en massa extra dagar, jag hoppas jag slipper gå över.. Efter en slitsam dag så åkte vi och tog ett kvälls dopp, jag Jimmy och Lejha badade, Malin fegade ur, Niklas tänkte inte ens tanken..


   
 

kram kram



En helg i Halmstad


Fångad av en stormvind fast för di....

HAHA det var välldigt fint väder i Halmstad solen tittad fram men vi tog en sväng på stranden i Tylösand och där blåste det något förbaskat så den tyvärr inget bad..

   
   
   


Trotts att vi har varit vänner väldigt länge så har vi inte så mycket bilder på varandra.. Så vi har bättrat på dom doddsen den helgen.. Tack för en kanon helg!!
Kram kram

Halmstad hear I come!

Idag så bär det av ner till en kompis i Halmstad.. Ska bli så kul, det var ett tag sedan vi sågs.. Jimmy var med förra gången men den här helgen ska han vara hemma och njuta av början på semsetern.. Ha lite egen tid som man så fint kallar det.. Det blir fin fint, fast jag kommer att sakna honom, det gör jag gämt när han inte är med..



Så vi skrivs på söndag, ha det fint tills dess å ta hand om er!
kramkram

Vi kvinnor och speglar


Kvinnan tar sig en titt i spegeln när hon är:

3 år: Tittar på sig själv och ser en Drottning

8 år: Tittar på sig själv och ser Askungen eller Törnrosa.

15 år: Tittar på sig själv och ser Askungen, Törnrosa eller
Hejaklacksledaren - om hon inte har PMS och ser en fet, finnig och FUL tjej.
(Mamma, jag KAN inte gå till skolan och se ut så här!).

20 år: Tittar på sig själv och ser 'Jag är för smal/tjock, för kort/lång,
för stripigt/lockigt hår - men bestämmer sig för att gå ändå.

30 år: Tittar på sig själv och ser 'Jag är för smal/tjock, för kort/lång,
för stripigt/lockigt hår - men bestämmer sig för att hon inte har tid att
fixa till sig själv så hon går ändå.

40 år: Tittar på sig själv och ser 'Jag är för smal/tjock, för kort/lång,för
stripigt/lockigt hår' - men säger 'Jag är åtminstone ren' och går ändå.

50 år: Tittar på sig själv och ser 'Jag är' och går vart hon vill.

60 år: Tittar på sig själv och påminner sig om alla människor som inte ens
kan se sig själv i en spegel längre. Går ut och återvinner världen.

70 år: Tittar på sig själv och ser visdom, skratt, förmåga - och går ut och
njuter av livet.

80 år: Bryr sig inte om utseendet. Sätter bara på sig den lilla hatten och
går ut för att ha kul i den här världen.

Kanske skulle vi alla ta på den där lilla hatten tidigare.
Kramkram

En dag kvar

Sedan har älsklingen semester, ska bli så mysigt.. Vi behöver nog den här tiden att ta det lugnt och ta hand om varandra.. Ska bli hur gött som hälst, vi har tillgång till mamma å pappas hus så det blir mys.. Sedan har vi även flytt att tänka på så det blir planering, packning så allt går så smidigt som möjligt..



kram kram

V. 34

Nu är man en tjockis i vecka 34, tiden går fort.. man kan väll säga att dessa 6 veckaor är en längre väntan HAHA Fast nu går Jimmy på semester så vi har 4v, att tänka på varandra.. Vi får vila upp oss så vi är redo för äventyret som väntar runt hörnet.. Min komipis som också är gravid har börjat få värkar nu så vi får se när underverket kommer ut, det blir kul!





Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa. Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott. Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård. Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.

I Lerum med sol, tvätt och bad


Tvättade alla barngrejer idag, så mysigt.. Så nu kan man bara bädda och vänta.. Vi var iväg och badade i två omgångar jag och Ozzy.. Första gången jag badat ensam utan någon annan.. Men så skönt, solen lös och en god bok vid en strand och ett dop, det är inte fel..

   
 

Kramkram

Haft det gott hos mormor

Nu är man hemma på hemmaplan igen.. Borta bra men hemma bäst tror jag.. Har visat Älsklingen allt fint jag köpte till bebben och det känns verkligen bara mer och mer verkligt, ska bli så kul.. deb får gärna titta ut lite tidigare, det gör inget.. Men inte nu HAHA Jimmy behöver lite semserter först.. Men det är kul att ha fått upp vaggan och köpt allt till så imån ska jag tvätta allt så det är klart och man kanske kan bädda iordning den.. Lite tidigt kanske men härlgare än att göra allt i sista minuten.. Min kompis, Malin var beräknad till igår men vi får se nör han/hon bestämmer sig för att komma ut.. Ska bli mysigt att se vad det blir för en sötnos som kommer till världen.. Här kommer lite blider från när jag och Ozzy har varit nere hos mormor:


 
 

kram kram

Släkting sjunger cover på Free Faling


Denise

Inget regn i Rolfstorp



Idag är jag nere hos mormor och har det gott.. Vi har haft fint väder och lagom temperatur så vi har badat.. Vi får se om det blir ett kvällsdopp, annars tar vi det imån.. Vi var även och kollade läget på Ge-kås, hittade allt jag behövde nu inför när bebben kommer.. Det är bara blöjor å tvättlappar kvar och det är ju ingen ide redan.. Hämtade Ozzy idag oxå, gud vad härligt att ha honom nära.. Han är världens goaste hund!



Kramkram



Lugn dag



Idag har det varit en mycket lugn dag.. Varmt men ändå regn i luften vilket verkligen behövs.. Imån ska jag hämta Ozzy igen å gud vad jag längtat, tänkte nästan hämtat honom idag men vi tar det imån.. Vi ska ner till mormor och ha det fint i två dagar tänkte jag.. Tanken var att åka via Ozzy´s uppfödare men hanns hundar har tyvärr drabbats av magsuka så vi får ta det nästa vecka istället.. Så det ser vi fram emot, han har valpar på 5v nu så man måste ju komma ut å kolla innan dom far iväg till sina hem, så sött.. Vissa förstår inte hur jag kan bara ut å kolla men sanningen är det att jag tycker valpar i otroligt söta men Nej tack! till en till haha Skulle jag av någon konstig anledning skaffa två hundar så blir det en rumsren omplaceringshund..
Nu ska vi lägga oss, imån är det Jimmy´s sista vecka innan semestern och jag ska upp tidigt för att hämta Ozzy och bege mig ner mot Varberg..

Kramkram

Botaniska trädgården

Idag har vi äntligen kommit iväg till Botaniska trädgråden i Göteborg.. Vi har pratat om det länge men det har inte blivit av fören nu.. På en av de varmaste dagarna, egentligen hade vi velat bada om inte förut så nu ikväll men Jimmy får inte bada fören nästa helg.. Han har ett sår som inte får infekteras så bada är ett Nej Nej.. Det var mycket fint att se, många fina blommor och sicka orkideer.. Det är helt fantastiskt vad dom som jobbar där är duktiga på växter.. Själv så har jag bara levande växter på balkongen och i köket för annars så kommer jag aldrig ihåg att vattna dom HAHA

 
   

 
   
   
   
   

Mycket vackert finns det!
Kramkram

Sol och bad idag igen!



Lilleby blev det idag igen, har fastnat för den stranden.. Tycker den är bra, lugn men ändå folk, fint att bada och bra ställen att sitta på.. Så smidigt att komma dit när man inte har bil på dagarna, perfekt! Nu ikväll så händer inte så mycket, Jimmy snarkar redan så jag får ta det lugnt, läsa en bok se om det är något på tv att glutta på.. Vad ska ni göra ikväll? Helgen?

Kramkram

V. 33

Nu är man i vecka 33, nu syns det på magen när bebben sparkar.. Jag bara myser trotts att det ibland är lite väl osmidigt att röra sig HAHA men det är ju sol och det är inte alla som får vara med om den här kännslan att ha något som växer innom sig så det är väldigt illa att tycka nåot annat än att det är fantastiskt för det är det.. Vissa gör det till å¨med flera gånger.. För våran del blir det nog bara den här så vi nuter för full och ser fram emot att den tittar ut.. Fick en riktig förvärk imorse, ajaj säger jag, det blir något att se fram emot HAHA



Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå.

Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern.


När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor. Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.

Kram kram


Ozzy hos sin extrafamilj

För er som följer bloggen kanske det inte är en nyhet att Ozzy har en extra familj, men det är ingen som sett några bilder där ifrån än.. Ozzy är där nu igen tills på söndag och dom har redan skickat lite bilder på hur mysigt dom har i värmen.. Här kommer några bilder på Ozzy och några på dottern Elsa, det är föståss Elsas hund när han bor hos dom ;-)





Geten är en mycket bra vän till Ozzy, HAHA sant!!

Kramkram



Sol och bad i Lilleby

Idag har varit en riktig kanon dag med bad och sol..  Jag och Tiina tog oss en dagstripp till lilleby badet, vilket var ett toppen val.. Idag så låg jag inte i solen utan i skuggan så jag slipper att ha bränt mig, samt att vi fick badat två gånger.. Det var verkligen vad man behöver en dag som denna..


 

Nu ska vi ta det lugnt, jag, Jimmy å Tusse.. Tusse har blivit så mysig nu och ligger med oss till å med i soffan, mysigt!




Kram kram

RSS 2.0