Flyttdag


William i sin nya fina Bamse pyamas som han fick från farmor och farfar
Pappa å son samlar kraft inför flytt

Idag ska allt vara ute här ifrån och va ska vara städadfe och klara.. Imån så kommer den nya hyresgästen.. Vardagsrummet är det enda rummet som är klart i eftermiddag så det blir till att bo i vardagsrummet i en vecka.. Så det kommer inte bli någon uppdatering här på ett tag tyvärr.. För vårat internett kommer inta vara flyttat fören om länge, 3-6veckor.. Jag hoppas att ni tar hasnd om er så ska vi göra det samma..

Kram kram

Vaken hela dagen


Vi har en riktig going till katt!

Även till bäbis!

Idag har vi städat hela dagen, det går sakta men säkert.. Vad gör man inte för att flytta, det knepiga har varit att William varit vaken hela dagen.. Inte för att han skrikit så mycket men man kan inte bara konstentrera sig på att städa.. Nu har han dock somnar nöjt i mina armar.. Jimmy´s föräldrar har4 varit här och hjälpt oss, kanon bra.. Jimmy´s mamma var en ängel och tog fönstrerna, hur skönt som hälst att slippa det.. Men nu när gossen somnat så ska jag fortsätta med köket..

Tack för all hjälp som vi fått imån är det sista rycket!

kram kram


Fredag och William 10dagar

Våran sötnos är en slowstarter:
Puss Puss


Tusse
Nu ska Tusse oxå vara med klart, han har blivit så mysig..Idag kommer Ann-Sophie så vi ska fixa lite här sedan ska jag å William ut och gå en sväng tänkyte jag.. Vi behöver komma ut båda två, det tråkiga är att det inte är något ute väder.. Men det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder.. Appropå kläder så fick jag en hel låda med klä'der från Jimmy´s syster igåt, Tack! Mycket fint är det, konon bra..

Kram kram

Vad säger man?
Ja, vad ska man säga?

Männen i mitt liv
   
Idag har Ozzy och extrafamiljen varit på besök.. Så underbart att se honom igen, kan inte berga mig tills jag får ha honom hemma lite igen, en sådan glädjespridare han är.. Så mysig, lugn å glad man är så lyckligt lottad med allt.. den enda mammen som inte finns med på dom här bilderna är Tusse, han är ingen lins lus.. När man ska ta en bild för han e så söt så ska han bara komma fram å mysa HAHA Imån ska Jimmy jobba en dag så då får jag å William testa på hur det är att vara ensamma hemma en hel dag, det ska bli intressant.. dewt roliga blir att Ann-Sophie kommer upp och hälsar på i helgen och ska hjälpa till med lägenheten, ur kul!
Nu ska jag å William lägga oss, Jimmy snarkar redan för fullt,

Kramkram

Sådan far sådan son


Mina Älsklingar!

Det är så jag sammanfattar dagen idag..

Kram Kram

William Ville Granhage

Här kommer debutfilmen på våran going:Kram kram

SömntutaIdag har William varit en riktig sömntuta, undra hur vaken han kommer vara inatt HAHA Det blir intressant.. Vi har varit ute idag så då blir man väll trött.. Jimmy har flyttat lite mera saker till lägenheten, han e bäst! Imån ska dom börja tapetsera, så han ringer la tidigt imån å vill ha nyckeln.. tur att man inte har så mycket uppbokat på dagarna så man kan somna om.. Ozzy kommer någon gång i veckan med, ska bli så underbart att se honom igen, nästa gång ham kommer hem en längra tid så har vi flyttat till större.. Vi får se vad han tycker om det och om William.. Tusse har börjat vänja sig, är lite nyfiken men tycker det är jobbigt när han skriker HAHA det är inte lätt..Idag har vi fått papper vi ska fylla i om vad William ska heta.. Det är svårt med andra namn, vi får se vad vi kommer fram till, än så länge blir det William (något) Granhage..

Kram kram

Storken
Idag ska vi tillbaka till sjukhuset men till storkenavdelningen.. Där ska det tas prover å vägas m.m ska bli intressant.. Vi ska förhoppningsvis få klarhet hur det går med lägenheten så idag ska det bli lite gjort.. Igår så packade vi en massa lådor el. Jimmy gjorde, vad skulle jag göra utan honom? Inte mycket..

Kram Kram

Kraftskiva i Lerum


Dressed for sucsess
   
   
   
En mycket trevlig kväll med urgoda kräftor.. Så gott, Tack mamma å pappa, våran going William fick mera kläder och pressenter, tack! Hur fint/fina som helst.. Mätta och nöjda kom vi hem i sammlad trupp.. Det är en del aker som ska med nu varje gång man ska iväg HAHA man funderar nästan på hur länge man ska vara borta..
Idag kom Jenny och hennes mamma förbi för att kolla på underverket, mycket trevligt och vi fick mera saker, eller William fick.. Nu ska vi fixa lite mat och packa lite flera lådor för idag känner jag mig pigg och på att få gjort lite saker humör.. Nästa helg är det dags för flytt så snart får man ett nytt större hem och kan ordna lite i ett barnrum, så kul!

Kram kram

Kraftskiva ikväll

Gu så gott det ska bli! Är så sugen på kräftor, det va så länge sedan så det ska bli jätte gott.. Mamma fyllde år igår, 46år, Grattis! Men jag gjorde bort mig, jag glömde.. Jag ringde och pratade med henne och hon sa inget men tyckte att hon lät lite konstig.. Så kom jag på varför idag när jag stod i duschen, Jädrans det var ju hennes dag.. Man känner sig så dum så jag fick ringa på direkten och då fick jag reda på at min bror kom inte heller ihåg å han var där för att låna bilen imorse så han är värre som tu är.. Men vad trist att båda barnen glömmer av att ens mamma fyller åt, det är nästan lite tragiskt så jag får got göra det på något sätt.. Att dyka upp med första barn barnet ikväll blir väll lite mysigt i alla fall HAHA


 
kram kram


William en going


   


Så mysigt!
kram kram

Första dagenHemma och nöjda, känns helt underbart.. William har varit fantastisk, han är så lugn, äter sover ligger och kollar, det är så mysigt.. Matade honom runt 00.00, sedan vid 4.30 och sedan vaknade vi alla vid 9.00, där emellan så sov han som en stock.. Efter frukosten så låg han å tittade och var vaken en stund, just nu så sover han igen.. Tiina har varit här en stund och han fick jätte fina kläder och hon hade varit förutsägbar och köpt med sig fika, Tack gumman!Nu ska vi göra varma mackor i ugn med kantarellstuvning, mums!kram kram

William 18/8-09

Äntligen så bestämde han sig för att komma ut men han hade inte bråttom.. Från att värkarna började så tog det 26timmar tills han kom ut.. Det var många prövingar och det var nära att det blevkejsarsnitt eller sugklocka men tack vare att William mådde så bra hela vägen så behövdes inte det, vi fick smärtsamt vänta..Tacka vet jag lustgas!

Klockan 03:26 tittade han ut den 18Augusti..Han vägde4030g och var 53cm lång..


Vi är mycket stolta föräldrar till denna sötnos, det är det bästa som hänt oss.. Att något så nytt och annorlunda kan kännas så naturligt och rätt, fantastiskt!

Våran goa barnmorska Johanna, Helt underbar!
He is a Hard Rocker allreddy!


Nu har vi äntligen fått åka hem!!

Kram kram

Tiden är inne

Då var tiden kommen, nu åker vi snart in till BB.. Det blir paus tills vi kommer tillbaka å vi/jag har kraft att skriva igen.. Ha det gott!

kram kram

2st rädslor


Vaknade tidigt idag med, så segt.. Jag kan sova ungefär varannan natt.. Hade det varit för att bebben satt igång så hade det inte varit någon fara men nej då.. Har lite värkar då och då men väldigt oregelbundet och det börjar kännas jobbigt.. Vat hos barnmorskan i onsdags å då sa hon att om kanske några dagar.. Några dagar är väll upp till en vecka så än är det la inte panik men det är två saker jag fruktat sedan jag blev gravid:
1. Att den blir för stor
2. Att den ligger fel
Det sätter verkligen hjärnspöken på en, speciellt när jag inte själv kan känna hur den ligger, jag känner bara fötterna.. I onsdags så trodde hon att den inte väger under 3500 men inte heller över 4000, å då börjar den vara stor.. Då vill jag ha ut den så fort som möjligt, typ nu! Sedan så ligger den långt ner i bäckenet och är inte rörlig en den är ite heller fixerad för den ligger med huvudet på sidan.. Hon sa att det vrider den sig lätt när det sätter igång.. Men hur kan man vara så säker på det? Så varje dag man går över tiden nu så kommer oron och hjärnspökerna bara bli värre och det känns jobbigt.. Men vad gör man? Näst intill alla först föderskor går över tiden så det är la bara att aceptera, just nu känns det inte så roligt bara.. Den som väntar på något gott väntar alltid för länge HAHA

Kram kram

Min vagn?Som sag, Tusse har blivit den goaste katten i stan sedan han blev själv.. Nu tror han även att det är hans vagn HAHA

kram kram

Regn i Göteborg=Blöteborg

Ja då var det lördag och det regnar, tyvärr.. Vi tänkte plocka lite svamp men det kanske får vänta lite HAHA eller vem vet vi kanske struntar i vädret och åker ut ändå.. Vi ska iväg och kolla på disk- och tvätt maskin i alla fall, dom har visst 30% på Media Markt så då får man passa på och kolla.. Å är det riktigt illa så får vi ha dom ståendes här i vardagsrummet tills det e dags att flytta  HAHA

Bebben vill inte ut än, det känns som det är påväg i kroppen men den har inte gjort någon allvarlig "stöt" än.. Den får inte stanna inne för länge bara så den blir så där hemskt stor.. Barnmorska trodde den inte var under 3500nu så, hua hua.. Men som sagt idag ska det röras på sig så jag håller tummarna att Jimmy slipper åka till jobbet på måndag.. Men som sagt man kan inte begära för mycket, den gör som den vill, jag tror inte jag kan påverka det..

Kramkram

Ps. Jenny det gör inget ;) som sagt den kommer nog inte ut fören tidigast då ändå  HAHA

Längtan

Längtan är stor, lång och en del av avtalet HAHA Idag har jag varit ute i Björlanda hos Hampus och hans föräldrar och myst.. Han är så söt och mysig, en riktig going.. Det är skönt att fördriva dagen lite, väntan blir lite för mycket annars.. Känner som sagt att kroppen är pågång men man vet inte när det drar igeng på riktigt, man kan bara hoppas på att det blir snart men statistiken pratar för annat.. Dom flesta förstföderskor går över tiden tyvärr så vi får väll bara hoppas att det inte går för lång tid.. Dels för väntan och dels för att vi ska flytta i slutet av månaden.. Men det blir kanoners, det känns så i alla fall.. Imån ska jag bara ta det lugnt, ska få lunch gäste och det är trevligt.. Till kvällen ska vi fixa lite små grejer men man kanske kan ta en svän in till stan och kulturkalaset och kolla läget, hade varit trevligt.. Den som lever får se, nu är det sängen, Natti Natti
Kram kram

Favoriter i repris
V.39Veckorna bara springer fram, nu är det bara fram till söndag då jag är beräknad.. Mindre än en vecka, men risken är stor att man går över, speciellt som förstföderska så jag ska inte hoppas på för mycket.. Det possitiva är att det börjat hända saker och det känns som innom några dagar kanske man kan ha en lite Alice eller William ute i världen.. Då hade Lyckan varit gjord!

En genomsnittlig bebis är lite över 50 cm lång och väger strax under 3,5 kg när den föds, men det är också vanligt och helt normalt att bebisen väger allt mellan 2,5 och 4 kg.

fetal development at 39 weeksFostervattnet, som var klart från början, är nu mjölkaktigt från det som avsöndrats under graviditetens förlopp, bl a ovanhud som ger plats för den nya hud som växer underifrån.

På TV börjar förlossningen typiskt med att vattnet går – mitt i en folksamling, såklart – och fortsätter med ögonblickliga sammandragningar. Om du gått och oroat dig att detta kommer att hända dig, kan du med all sannolikhet sluta. Fosterhinnorna brister i mindre än 15 % av fallen och även om det sker så brukar bebisens huvud fungera som propp (däremot kan du märka, att det läcker om du ligger ner). Det bästa är att du tar det lugnt om det sker – det kan ta timmar innan värkarna börjar – och ringer BVC eller din läkare. Din kropp kommer att fortsätta producera fostervatten tills bebisen är född, så du kanske får rådet att stanna hemma tills värkarna har satt igång, eller eventuellt igångsättning.

Och vad gör du om veckan går och ingen bebis kommer? Inget att vara orolig för. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum och man väntar i allmänhet minst två veckor innan man bedömer dig som överburen.

Ozzy

Idag så var jag uppe med tuppen och åkte iväg för att träffa Ozzy.. Självklart så regnar det som det alltid gör när jag ska dit av någon anledning.. Nu där emot lyser solen, så typiskt HAHA Jag hade med kameran och så men kom jag ihåg att ta en bild? Nope, jag blir så ledsen på mig själv.. Men han mår fin fint och trivs kanoners där ute i skogen.. Själv så kan jag inte alls gå mycket utan att få ont så jag har verkligen haft tur som hittat en sådan toppen familj som kan hjälpa både mig och se till att Ozzy mår bra och får det han behöver och lite till..Nu ska jag vila lite och sedan iväg och handla, innan jag ska hämta Älsklingen från jobbet.. det blir pasta Carbonara till middag, mumms!

kramkram

Ensama igen

Då har Eva och Ankie åkt hem igen och vardasrummet ser ut som vanligt igen.. Oftas så brukar det vara ganska skönt när folk åker hem för det blir lätt väldigt mycket och några dagar är lagom.. Men den här gången så har det varit väldigt trevligt och fungerat så där jätte bra så det är så man saknar folket.. Det är tomt och lugnt.. Jag får ingen ro i kroppen just nu så det har varit skönt med folk runt om en.. Det känns mycket just nu men ändå inte tillräkligt mycket för att man ska se ljuset i tunneln och träffa våran lilla Älskling.. Längtar verkligen nu, ska bli så mysigt att börja på nästa resa, sedan att även få ny lägenhet.. Det blir kanoners, alltid roligt, låg och tänkte på möbleringen igår och det kommer nog bli fin fint! Det är inte lång tid kvar nu i alla fall, bara lite lådor till som ska packas..

Nu ska jag lägga mig vid Älsklingen och lösa lite korsord och se till att fötterna får ligga högt så jag slipper se ut som klumpfot dygnet runt HAHA Imån ska jag hälsa på Ozzy, ska bli härligt, den här gången ska jag ta lite bilder som jag glömde förra gången..

Kramkram

Hilma en URsöt Fransk Bulldog

Vi har varit hos ett par kompisar och tittat till deras nya valp.. En så söt Frans Bulldog vid namn Hilma, inte för att jag vill ha valp men dom e så söta.. Man verkligen smälte, ett riktigt energi knippe, så liten å så stor vilja HAHA


   
   

Kram Kram

Besök från Sundsvall

Ankie kom ner till Göteborg i fredags, så kul! Hon hade med sig en go kompis, Eva.. Det har varit underbart roligt att ha dom här.. I fredags så var vi nere i Ullared och handlade lite smått och gott, påvägen hem så åkte vi förbi mormor, badade, jimmy klippte gräsmattan och sedan åt vi räkor å drack vin (inte jag å jimmy då) en jätte trevlig dag..
Igår så var vi ute på stranden och utnyttjade solen och havet, man måste ta vara på dom dagarna.. Ny solade och badade så var det Party på kvällen.. Tiina fyller 25år den 10aug så vi firade henne på kvällen, en mycket lyckad kväll med glädje och mycket dricka  HAHA Jag åkte hem och sov när alla drog sig ut på stan men hämtade dom vid 4.00 på morronen, fulla och glada HAHA

Idag så har vi tagit det lugnt, just nu i regn och rusk sittter/står Ankie och Eva och kollar på Madonna´s show.. Hoppas verkligen den är bra och värd det för Ankie hade redan en rejäl förkylning innan hon åkte dit..

Imån så börjar tyvärr Jimmy jobba igen, hans semester är slut och jag får klara mig själv på dagarna.. Vi hoppas att den lilla tittar ut snart så vi får vara hemma ihop igen.. Det skulle även vara praktiskt så att vi slipper föda och flytta samtidigt HAHA Nu ska vi göra det vi gör varje kjväll nu mera, spela alfapet.. Så kul!

Fick även en hälsning från ozzy i Ubbhult:


Kram kram

V.38

Nu är det snart en vecka sedan men jag lägger in den ändå, allt är fint men jag är sim en svullen ballong som innehåller mycket vatten HAHA Nu kan den gott komma snartNu är bebisen ungefär 50 cm från topp till tå och väger omkring 3.1 kilo. Den växer fortfarande även om den egentligen redan är redo att födas. De senaste veckorna har bebisen samlat på sig avfall i mage och tarmar. Detta avfall kallas för beck och är grön-svart, och består av hudceller, lanugohår och annat material som bebisen svalt. Detta är den första avföring som bebisen kommer ge ifrån sig efter förlossningen. Ibland händer det att bebisen släpper becket ifrån sig redan i magen och kommer då ut delvis täckt av grön-svarta restprodukter. Särskilda åtgärder vidtas av vårdpersonalen om detta skulle vara fallet. Om det är en pojke så skall hans testiklar vandrat ned i pungen vid det här laget och när den föds bör båda vara på plats. Hos omkring 1% av alla pojkar som föds har ännu inte testiklarna vandrat ner. Eftersom detta kan orsaka infertilitet och öka risken för testikelcancer så undersöker barnmorskan pojken efter förlossningen. Bebisens huvud är mjukt och formbart på grund av de s.k. fontanellerna som kan liknas vid rörliga plattor, som ännu inte är sammanvuxna. Dessa är till för att huvudet skall kunna deformeras något för att enklare kunna passera ut genom födelsekanalen. Detta är normal och inte farligt för bebisen, men kan göra att huvudet ser lite underligt ut direkt efter förlossningen, men det återgår snart till normal form. Ögonen saknar ännu tårkanaler, vilka utvecklas först några veckor efter förlossningen.


Kramkram


Förlåt!

Nu har det varit tyst på tok för länge men det har varit så mycket så jag har inte hunnit med.. Massor med roliga saker har hänt.. Nu inatt orkar jag inte uppdatera Er men på måndag ska jag ta tag i det.. Vi mår i alla fall toppen, bäbisen har inte tittat ut och allt är lugnt.. Eller lugnt å lugnt, det händer mycket men det känns bara fantastiskt! Nu ska vi sova, natti natti skrivs på måndag..Kramkram

Bohus Fästning


   
   
   
   


Det var verkligen kanon väger, väldigt intressant och se värt.. Det har varit en jätte bra dag, dit borde alla åka och titta..

Kramkram


Att Älska lådor

Det gör värkligen Tusse.. Nu när alla flyttkartonger är framme så är han verkligen i sitt Esse HAHA  Han e så söt, han hoppar i å hoppar ur, springer in och ligger å smyger tills man går för bi då springer han ut å ska busa.. Själva flytten i sig gillar han inte men tiden innan så här är kanon kul för honom.. Man ser honom mest ligga sova så det är kul även som åskådare att få se en annan sida HAHADet är inte bara flyttlådor som är intresanta, att öppna byrålådor är också kul samt öppna garderoberna HAHA han är ruskigt duktig på det med.. Man kan höra när dörrarna öppnas när man tex. sitter å kollar på tv.. Då har han bus för sig, man får inte stänga det e inte bra..

Nä, nu får man la göra ett försök till å sova........
kramrkam

Ljuv musikHopplös

Ja, idag är en sån dag.. Jag känner mig som en groda utan ben, halt hopplös HAHA (Älskar det skämtet) Det känns som det aldrig ska ta slut, varför kan allt inte bara flyta på smidigt, varför ska man alltid näst intill komma fram till att det här är inte alls vad som det skulle.. Då måste man ringa runt ändra om och allt blir så mycket krångligare.. Då är det tur att man har den bästa Älsklingen i världen som finns där så det blir något mening och vilja att ta tag i det, men jag gillar inte att känna kännslan över att vara motarbetad..

Anledningen till att jag redan är uppe är att jag ska till barnmorskan idag och det känns skönt men ändå jobbigt.. Om han/hon fortfarande inte fixerat sig, vad ska man göra, säga, begära? Det är så svårt att veta när man inte gått igenom det innan.. För våran del blir det första och sista så man blir orolig att något inte är som det ska, tänk om den vägrar komma ut i tid och kommer när vi ska flytta? Allt hänger på så skör tråd trotts att vi planerar och fixar så gott det går innan.. Sedan det här med försäkringskasan ännu ett vägskäl, så jobbigt, tänk om det inte löser sig, hur fasen gör vi då?

Det är många om nu så det är la därför sova på nätterna inte är en självklarhet.. Då är det tur att man har sånna här bilder att tänka tillbaka på:

Kram kram

Svampjägare

Det är vad vi har varit i helgen, vi har varit i Svartedalen (kungälv) och letat för fullt.. Det har varit kanon mysigt, härlig nutur, inget regn och en hel del svamp.. Inte lika mycket som för dom som vet vart dom ska leta men nu har vi några ställen som vi kommer att besöka igen och säkerligen hittan massor med svamp på..Jag har fått en mystisk svulnad i armålan så jag var hos läkaren idag, ska och ta prover i vekan, å att det inte ine är nåt t orora sig för.. Trolgtvis så är det pga gravidteten, läkaren kunnde inte känna något så det är bara för att vara på den säkra sidan..
Tusse satte ner foten dag och uttryckte ganska tydligt vad han kände om att jag läser:


Kram kram


RSS 2.0