TingeLing=får en på bra humör


En lugn men mysig dag

   
Vi har tagit det piano idag men varit ute och busat av oss.. Inatt ska det jobbas, jippi! Men det är bara en natt så jag ska nog stå ut.. Sedan så har jag å Jimy långledigt, ska bli så skönt att få ta hand om varann..

Kram kram

Bella och Ozzy busar


V.20

 


Ja det blir mer och mer påtagligt, han/hon är väldigt livlig så jag känner mycket aktivitet.. Om det blir så aktivt utanför magen som i så kommer vi få ett överaktivtbarn  HAHA  vi håller tummarna på att det blir världens snällate

Kramkram


Jag ville inte gå upp idag

Idag var en typisk jag vill inte gå upp dag.. Hade ingen lust alls men jag kom upp och ivg med hundarna.. Vi träffade Lina och Tiina och gick en sväng samt åt suchi.. Mycket trevligt och behövligt, vi/ jag behövde lite luft.. Ozzy har varit hos Jimmy´s syster med familji helgen och haft det bra och så hättrött var han när han kom hem:


Saga har blivit lite mea social när Ozzy inte var närvarande och skulle vara med när Jimmy skulle fixa lite med en låda:



Nu ska jag fixa lite mat, det blir lax, potatis och färsk sarris idag, mumms!

Kramkram 

"Mörkets timme"



Så otroligt trist att kommunen inte släckte ner mera under den här timmen.. Radion tog till och med paus men här i Kärra så lyser ALLA gatulampor.. Dom kunde  släckt ner några i alla fall och speciellt dom på motorvägen å vägar där inga går för bilarna har lysen på bilen ändå.. Det är som sagt bara för en timma och för miljön, vilket vi verkligen ska måna om.. Trist som sagt att inte det var flera större bolag som gjorde något och Heja Alla Er som ställde upp och släckte ned, helt rätt!

jag jobbar natten inatt, vilket känns lite kämpigt men har tagit lite ledigt nästa vecka och inatt är det ju en timma mindre i alla fall, Jippi! Ska bli kul att se hur många som glömmer ställa om klockan och kommer en timma för tidigt till jobbet  HAHA

Kramkram

Första bliden på Pyret




Här har vi våran goding, så fin! Han/hon är en livlig krabat och ville inte visa vilket kön det är så det blir till att boka en tid för könsbestämning.. Pyret är friskt och välutväcklat och beräknas komma den 16 Augusti +- 2v..
Nu ska det vilas innan jag ska jobba natten, ska försöka fixa semester imån natt och nästa torsdag, såg att jag hade gott om semesterdagar vilket är kanon och ska utnyttjas..

Kramkram

Ultraljud

Idag är fredagen med stort F, vi ska på ultraljud.. Det ska bli kanon kul att se pyret live.. Så ikväll blir det säkerligen bilder på bebben här på sidan.. Jag hoppas verkligen att vi får en barmorska som säger könet, för jag är så nyfiken.. Alla som jag pratat med tror att det blir en flicka, vissa tvillingar.. Har gjort tester på internet som även dom pekar på filicka HAHA Så det blir garanterat en kille ev. en William men chansen att det blir en Alice finns fortfarande..

Kram kram 

Sol på Våffeldagen


Namnet Våffeldagen

Visste du att det egentligen är en förvanskning av Vårfrudagen som i sin tur handlar om Marie Bebådelsedag?  Dagen markerar slutet på vintern och början på våren. Våfflans historia sträcker sig åtminstone tillbaks till medeltiden. Våfflor gräddades i saxlika järn med rektangulära plattor över glöden i den öppna spisen. Den färdiga våfflan blev fyrkantig men det karaktäristiska rutmönstret fanns med redan från början. När järnspisen introducerades krävdes nya redskap och det runda våffeljärnet med hjärtan kom till vid slutet av 1800-talet.

Vi ska äta våfflor ikväll när jag kommer hem från vattengympan.. Har även köpt jordgubbar och grädde, så det blir mumsigt! Jag och hundarna har haft en lugn morron, varit ute i solen i skogen, dom har sprungit och jag lunkat  HAHA vi ska snart ut igen innan jag ska åka iväg.. Vi ska upp i bergen tänkte jag, det är lite lä där, för det är kallt i vinden och idag blåser det..  Men solen lyser i alla fall, ingen snö idag och det är kanon!

Kram kram



Ps. behöver du våffeltips så gå in och kolla på den här sidan:
http://www.arla.se/Default____19289.aspx?csref=_ip_google_adwords_arlakoket





Får man enerig för två?


       

Nu har vi vart ute i skogen och haft en kanon dag, gick i spåret en sväng med sedan svängde jag in i skogen.. Hittade mig en sten i solen och satt där en stund och gottade mig.. Det är som man sammlar energi när man sitter i solen, så skönt!
Vaknade imorse av att pyret sparkade och levde runt och märkte att Jimmy var kvar i sängen fick lite panik och kollade klockan 05:45.. Så det var bara att putta på honom, han kom till jobbet i tid, tack vare pyret HAHA
Tillbaka till attt sitta på stenen i solen och sammla energi så efter det så irrade vi runt ett tag innan vi hittade vägen igen, det blev en lagom runda.. Snart kommer Lina hit på Fika, blir trevligt värre, alltid gött att tjöta lite..Inatt är det jobb som gäller, som tur e bara en natt

Kramkram

Första sparken

Glömde skriva tidigare idag när jag la ut bilden på magen att jag känt dom första sparkarna från pyret.. Det är full fart i magen, det är en aktiv krabat.. Så mysigt att känna att det är någon där inne, det blir bara mer verkligt för varje dag.. Barnmorskan i fredags trodde nästan det var tvillingar efter som jag e  ganska stor och inte så långt gången men det är olika för alla.. Jag har gjort ett ultraljud så jag vet att det bara är en krabat, hade gärna velat ha tvillingar men Jimmy hade nog inte varit lika lycklig.. Jag vill ha två barn och får man tvillingar så har fått två flugor i en smäll men det är nog lite lugnare med en HAHA

Jag och ozzy har varit iväg och handlat växter som ska planteras så det är vad jag ska göra idag, hblir skönt och avkopplande att vara på balkongen i solen  och pyssla lite.. Det svåra blir att konstruera något så att Saga håller sig borta, för hon är en äckta jordfräs..

Kram kram

V.19

Nu putar verkligen magen, den kommer bli gigantisk!




Barnet är 13-15cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 280g. Det börjar nu få anlag till de permanenta tänderna under de redan klara mjölktänderna. Talg från barnets talgkörtlar blandar sig med hudceller och bildar fosterfett/vernix. Fosterfettet skapar en vattentät barriär som hindrar barnets hud från att bli uppblött i fostervattnet. Nerverna i barnets kropp täcks med myelin, ett fett ämne som isolerar och möjliggör det snabba, friktionsfria utbyte av information som krävs för att en människa ska kunna koordinera och balansera sina rörelser harmoniskt. I tarmkanalen börjar magsafter produceras, de hjälper till att absorbera fostervatten och föra det vidare till njurarna. Där filtreras och renas det för att sedan utsöndras igen till fostervatten.



kram kram

Sol och värme

Idag har varit en god och varm dag.. Jag och Ozzy var uppe på berget och mös i solen




FANTASTISKT!

Vi har även varit hemma hos Jimmy´s föräldrar och fira hans mamma som fyllde år nu i veckan.. Fick träffa alla barnen och hålla bäbis, så mysigt.. Jimmy skulle iväg nu åp kvällen och Bowl med jobbet så jag åkte upp till mamma å pappa och tjötade lite, Lina och Eddie var också där, mycket trevligt.. Nu ska jag ova lite innan jag hämtar Älsklingen på stan

Kram Kram

Fika i solen

           


Har varit en kanon dag med mycket tid utomhus och kompisen Minni kom förbi uppe på berget.. Så det har varit mycket bus och lek oxå.. Idag känns det bättre med magen, fick lyssna på hjärtljuden idag och det är så otroligt när man hör att det är något där..Bara en vecka kvar till ultraljudet nu och det blir kanoners!

Kramkram

Snart är natten slut

Nu är det äntligen inte så lång tid kvar innan man får sova.. Ska bli så skönt, kan inte göra annat än längta.. Nu när jag jobbar så blir tyvärr hundarna bortprioriterade men dom överlever som tur är.. Nu ska jag jobba det sista så tiden går fort HAHA

Natti Natti

Kanon väder och en kanon dag

Idag var jag å Tiina nere med hundarna hos mormor, det var helt undebar att komma ut.. Vi hade tur med vädret, det var verkligen helt fantastiskt i solen och hundarna hade det kanon bra..



                 

     

Nu är jag ruskigt trött, måste ut me Ozzy innan jag somnar.. Tack för en kanon dag mormor!
Kram kram

En dag med promenad och frisk luft

Glömde ta fram kameran idag men vi var runt i slätta dam i 2 1/2timma och gick med Lina och Lajka.. Inget kanon väder och på tok för mycket folk ute men ändå skönt.. Köpte med mig suchi å fick Lina att smaka lite, det är så kanon gott!Dock var det inte den godaste suchin jag ätit men suchi är alltid suchi.. Har hittat ett billigt hus att hyra men det är lite mycket att göra, så jag hoppas att det kan vara något för Lina och Eddie.. Eddie e snickare så det passar lite bättre..



 Imån ska vi till mormor en sväng på förmiddagen och äta frukost.. Hoppas det blir kanon väder

kram kram

V.18



I vecka 18 är din bebis 13 till 14 cm lång från huvud till stjärt och tack vare de nu ökande fettdepåerna väger den hela 150 gram. Den hitintills snabba tillväxten kommer nu att sakta ned något till ett något lugnare tempo.

Det finns fortfarande plats i livmodern och din bebis kommer att vara aktiv under perioder då den kan sparka eller till och med göra kullerbyttor! Runt den här tiden blir kan bebisen också börja känna av alltmer intryck från världen utanför magen och gör sin närvaro känd genom sparkar och slag. Benen genom vilka ljuden passerar till innerörat har förkalkats och hårdnat, och de nervbanor som tar emot och processar signaler från hörselcellerna utvecklas, vilket innebär att bebisen nu kan höra.

Allteftersom graviditeten fortlöper kommer bebisen att vänja sig vid återkommande ljud, så som dina hjärtslag, röster, blodet som strömmar genom navelsträngen och andra vardagliga ljud. Den kan också bli skrämd av höga, plötsliga ljud.

Efter att jag jobbat i två nätter så ska jag vila idag, jag skulle egentligen jobba inatt med men mår väldigt illa samt sovit dålig.. Nu ska jag/vi vila


Kramkram


Skogarna i Lerum

            

Som vi har pölsat jag å Lina idag och hundarna har verkligen fått sig en promenad.. Det var kanon skönt och vi träffade på en till hund med trevlig ägare på vägen hem.. Just nu e jag kanon trött, Bella och Ozzy sover, Ozzy snarkar, ska lägga mig efter att jag hämtat Jimmy på jobbet.. Ska jobba hela helgen natten så jag måste sova någon timme i alla fall..

Kram Kram

Snö och mera snö




Idag ska vi ut till Lerum och springa i skogarna.. Bella är väldigt nysig så vi får se hur hon mår och orkar.. Vi skrivs senare

kram kram

En mage som växer




Så ser min mage ut v17+4

     
Lek och bus ute i bergen

 
Bella ser till att Saga inte får komma fram när det är mat på bordet är det någon som ska ha är det hon HAHA Dock har hon inte sådan tur här, här är det så trist så man får äta sin egen mat..

kram kram


Lajka å Ozzy drar i har dragkamp



Stackars träd men det såg kul ut samt att dom höll på ett tag..

Fika Fika

Jag, Lina och Tiina var ute idag mellan 10-13.30 med hundarna.. Vi hade med pick nick och det var kanon mysigt, solen passade på att titta fram när vi satt där:

           


kram kram

Uppe med tuppen



Kanske inte ni som går upp tidigt till jobbet varje dag men för mig som jobbar natt och är almänt lat så är det tidigt att gå upp.. Idag ska vi ut i skogen på picknick med hundarna så det är därför.. Har ingen lust att strassa, hundarna är väldigt lugna som vanligt den här tiden vilket är tur..

Var hos Elin igår och kollade på barngrejer, han hade mycket fint som jag kunde låna.. Så kanon, man får nästan hoppas att vi får en tjej för då har vi kläder så det blir över HAHA Fick med mig lite mamma kläder samt, en tjock bok som ska läsas, kanon bra!

Bara för jag skrev att det var lugnt så sattte Ozzy, Bella och Saga igång med ett race nu  HAHA
kramkram

På jobbet

Det är en enkel natt nu igen, sedan är det fredag lördag söndag.. Det känns nu att det var länge sedan jag och Jimmy hade våran helg, om man räknar med helgen som kommer så har jag jobbat tre helger i rad.. Lite segt att inte kunna somna och vakna ihop och kanske hitta på något.. jag mådde inget vidare när jag kom till jobbet idag men nu känns det lite bättre, bara ruskigt trött.. Ska bli skönt att komma hem och sova, synd om hundarna dock men jag ska gottgöra dom på onsdag..



Var hemma hos mamma och pappa igår, dom hade bestämt vart dom ska resa till nästa nov/dec.. Vart någon stanns i Thailand alltså, det blir Krabi.. Det är inte utan att man blir avundsjuk, men det är dom värda.. jag å Jimmy blir hemma med vårat tillskott.. Det ska bli kul det med, får börja spara till resa i framtiden.. Tycker det är ganska värdelöst att resa med för små barn, det blir dels ingen semester och så kostar det och dom kommer inte komma ihåg resan ändå så det får vänta.. Vi får sikta på våran stuga istället, bara man kommer hemifrån..
Nu ska jag gå rondan,
Kramkram


På kanon humör

Vaknade på kanon humör idag så vi var ute i två timmar i det goa vädret,härligt!


 

Inatt är det jobb igen så idag är en lugn dag,
kram kram

Mina goingar

Jag ska sitta uppe lite idag efter som jag ska jobba natten imån med så jag tänkte dela med mig av mina goingar:


 




Hon vet vad hon ska föra för att få korgen själv HAHA  Det är stor mysfaktor här i alla fall

kramkram

V.17

nu går man in i v.17, lite spännande.. Magen växer och börjar synas, det har nästa gåttt hälften av tiden redan.. Tiden går verkligen bara fortare och fortare, vill ha en ny lägenhet nu bara.. Så man kan köpa lite så det inte står ivägen, jag å Lina var och kollade på barnvagn i fredags å den vara kanon fin så jag slog till.. Nu är det bara det vart man ska ställa den sålänge, den ligger fortfarande kvar i bilen och liggdelen i en påse i sovrummet.. Vi vill inte ha allt för mycket katt- och hundhår på den innan vi ens använt den.. Det är spännande och känns verkligt nu i alla fall, 3v kvar till ultraljudet då Jimmy oxå får se den lille krabaten..

Lite info om vad som händer med fostret v. 17: Cirka 18 cm mellan huvud och fötter. Vikten är 90-120 gr. Könsorganen är utvecklade. Kroppen är tunn. Armar och ben är spinkiga och det mesta av skelettet består fortfarande av brosk som är mjukt och böjligt. Barnet saknar nästan helt underhudsfett. Ögonlock täcker ögonen och de kommer inte att öppnas förrän i vecka 26. Barnet upplever sin omgivning och kan reagera på det som händer på utsidan av magen. Det kan rycka till vid plötsligt höga ljud men lugnar sig oftast vid ett rytmiskt gungande. Barnet har än så länge stor rörelsefrihet inne i hinnsäcken. Barnet väger mer än moderkakan och nu börjar det definitivt synas att du är gravid.



Nu är det bara 2timmar kvar å jobba, sedan får jag hem å sova, JIPPI!!

Kram kram

Bowling med jobbet

Så här går det till när en kvinnoarbetsplats går ut och ska ha trevligt:


                       

Det var en kanon trevlig kväll, det behövs.. Så man får träffas utanför jobbet, det är inte samma sak..
Kram kram

Snart ut med jobbet



Försökte ladda upp en bild på mig å Bella som Lina tog igår men datorn strejkar, typiskt.. Nu ska vi åka och kolla på en barnvagn, lägger ut bild sen om den är något att ha..

Ska även ut med jobbet ikväll och Bowla så det blir en massa bilder senare, kul kul ska det bli.. Har känt mig vissen idag annars så det kanske behövs..
kramkram

En dag i skogen med matsäck

                 


Sånna här dagar blir man så glad, det är så skönt att ta det lugnt och bara vara ute i naturen.. Tummen upp för det!
Kram Kram

v. 16+4

Nu börjar illamåendet att gå över till viss del, det är inte lika jobbigt som innan.. Däremot så har det varit jobbigt just i idag på morronen, jag har nog en borgon trött bebbe i magen.. Han/hon protesterar tydligen när jag försöker vara duktig och gå upp i tid HAHA Magen växer, lägger ut en bild nästa vecka, v17.. Jimmy sa till och med igår kväll: Nu börjar du få bäbis mage!

Idag ska vi vara ute större delen av dagen med Lina och Lajka, ut i skogen med matsäck ska vi.. Det är mysigt, dock är det inget uteväder med det regnar inte i alla fall.. Nu vill jag ha sol och värme så man blir männsika igen, någon som tycker som jag?

Lite bilder från igår:

       

Kramkram

bus å mera bus







En av lekarna idag blev, alla på Tiina.. Den verkade vara poppulär HAHA Lönesamtalet känndes bra idag så jag e nöjd.. Nu väntar jag bara på att få gå på föräldraledinhet..

kram kram

Yrvädret Iver är här



Nu har yrvädret Iver dykt upp, så här är det full fart.. Tiina är påväg hit och då ska vi ut hela gänget så dom får bråka av sig ute.. Det är det bästa, tror grannarna tycker det i alla fall.. I eftermiddag så ska jag till chefen på lönasamtal och den nya chefern på medarbetar samtal.. Känner mig grymt trött idag bara, vill bara krypa ner i sangen ingen och dra täcket högt över huvudet men det går tyvärr inte.. Får ta det ikväll, får lägga mig tidigt med Jimmy..

Kramkram

Mon Mon



Godmorgon vänner! Det var inte igår jag gick upp 5:45, det var ett bra tag sedan.. Lämnade Jimmy på jobbet så jag kan ha bilen över dagen.. Villket blir kanon när vi ska till Lindome nu under dagen hela gänget.. Så nu blir det ett lugnt bad, frukost och sedan bär det av, ingen stress och panik, ganska skönt..

Kramkram

Sista natten

För den här helgen.. 3timmar kvar sedan ligger jag hemma i sängen och sover.. Så skönt, längtar verkligen.. Det har gått bra och jobba men man är bra seg nu.. jag gäspar så käkarnan knakar och tårarna rinner  HAHA  Ska inte jobba fören nästa lördag nästa gång ska bli skönt.. Blir även kuil med allt planerat den här veckan.. Tänkte jag å Älsklingen kanske skulle åka och hndla lite, det är lite tomt i frysen nu.. Mat finns det men det börja sina och så kan vi inte ha det..

Längtar verkligen så tills vi får ny lägenhet, blir så kul att få inreda barnrummet.. Fram tills dess så är det bara att spara så man har lite att köpa för.. Den här gången så hoppas jag även att jag slipper flytta på ett tag för det har vait lite för mycket av den varan dom senaste åren.. det ända stället jag riktigt trivt på har varit när jag bodde i huset, älskar att bo med skogen inpå knutarna och inga grannar som stör.. Man kan inte få allt så lägenhet får duga tills man har råd till annat.. Nu ska jag ut på en sista kik, ha en kanon söndag!!

Kramkram

RSS 2.0