Yatzy ikväll

Det ända vettiga vi gjort idag är nog att spela Yatzy förutam promenaderna med Ozzy då.. De tråkiga var dock att Jimmy vann.. Jag brukar vinna så det känns tufft haha

    

Saga är alltid nyfiken och ska vara med:Nu ska i sova så vi e pigga till nästa vecka
Natti natti 


Nu var det ett tag sedan

Nu var det et tag sedan jag skrev, sorry! men jag har inte mått så bra å inte haft tid men nu är jag på G igen.. Igår hade vi  ihopflyttningsfets, jätte trevligt! Vi blev inte så många men det var skönt, jag ville ändå inte ut utan bara ha hema fest, det är billigare åroligare ibland.. Den här kvällen var en sådan kväll då det var kanoners.. Vi va tio personer ändå som var här å snackade så det var ju inte fy skam, jag bjöd på snittar å tilltugg, mumma..

                                                 

Saga värmde upp först:

   

Nu ska jag ladda batteriernä så att allt e tillbaka till normalt imån, ha det bäst!

Kram Kram 

Det skulle nog vara bland det värsta

I mitt yrke så ser man en hel del sjukdomar och deras sjukdomsförlopp.. Ibland undrar man vad man gör här för det är inte många som man kan hjälpa bli av med sin sjukdom utan mitt jobb innebär att försöka få dom at stå ut å leva med sin sjukdom så länge som möjligt, ibland känns det verkligen fel.. Ibland känns det som man bara dra ut på lidandet, ibland kan man tänka: Kan inte denna gammla människa bara få somna in så han/hon slipper lida.. Får man tänka så? Dom har levt länge, i dom flesta fall haft ett mycket rikt liv, då menar jag rikt på upplevelser.. Dom har mycket att berätta, det är det som gör detta jobbet så intressant för man gör en bra insatts, många vill berätta.. Det är det som ger trygghet, att någon vet, det ger förtoende och en bra miljö för båda parter.. Alla behöver någon som lyssnar, ung som gammal..

Den värsta/jobbigaste/hemskaste sjukdomen tycker jag är KOL (Kroniskt Obstruktiv Lungsjukdom), så alla ni som röker, fimpa! Visst finns det många hemska sjukdomar bla. cancer.. En mycket jobbig och hemsk sjukdom många som får den och jobbig behandling.. Men det finns ett hopp om att bli av med den, det pågår mycket forskning och det finns smärtstillande, på något sätt så i all sorg så finns det en smärtlindring.. Men KOL, tänk att kvävas sakta men säkert.. Visst kan det i vissa fall gå fort men den paniken att inte kunna andas måste vara hemsk.. Att veta, inte bara att det är obotligt utan även att du kommer sakta kvävas till döds.. Att när du gått på toa på natten och är tillbaka i sängen är du så andfåd att du inte får luft, du kippar efter andan å börjar hyperventelera vilket är kroppens naturliga överlevnads mekanism men ändå inte få luft.. Alla har nog någon gång kännt den paniken, när man tex. varit under vattnet å missbedömt avsåndet till ytan så man måste hålla lite extra, tänk sedan när du är vid ytan och vill ta det där stora andetaget som gör att du känner dig lättad att det andetaget inte kommer utan att du måste kippa efter andan.. Som tur är så finns det mediciner som vidgar luftrören men det tar ett tag och summan av kardemumman är ändå att det sista andetaget du tar kommer att vara ett som är kippande efter luft, visst du kan ha smärtstillande å ofta är man så dålig men ändå tycker det är hemskt, det önska jag ingen så fimpa ciggen nu!!Lite kort info om KOL: Halsen och luftrören svullnar, och det blir trångt och svårt att andas, samt de små blåsorna i lungorna börjar gå sönder. Då blir lungorna sladdriga och det blir svårt att andas ut.  När de små blåsorna går sönder kan de inte ta upp syre ur luften längre. Du får mindre syre till blodet och blir lättare andfådd och trött. KOL går inte att bota och det går inte att laga skadorna i lungorna. 

Det önskar man inte ens sin värsta fiende, man betalar för sin egna långsamma död..

Inte meningen att låta mörk å dyster men man har själv en väg man kan gå som kan påverka sitt liv, varfrör inte ta den vägen? Den är lite ljusare ochinte lika dyr..

Kram Kram på Er! 


  


En Sommarstuga, varför inte?

Det har varit en bra dag idag.. Jag gick inte till läkaren för då hade jag inte orkat jobba inatt men det känns bättre.. Varför drar man sig alltid för att åka till läkaren? Jag gör det i alla fall, tycker det är jobbigt att sitta där och beklaga sig över sina krämpor, tänk om det inte är något fel på en, det känns som man bara är jobbig då.. Jimmy blir sur om jag inte går å kollar upp det så jag får väll göra det imån..

Idag gick vi spåret på morgonen det var kolsvart, så jag gick svängen med belysning men det var lite läskigt faktiskt man vet ju inte vad som lurar i buskarna.. Men det var inget som lurade, eller jo, hundarna fick upp spåret på ett rådjur.. Jädans villken fart det blev på dom men det sprang iväg långt innan dom kommit så långt men båda två irrade runt ett tag i skogen innan dom kom tillbaka ut på stigen igen.. Det är så skönt att se dom verkligen busa å sringa runt fria å må som hundar ska må.. Då saknar jag huset, jag bodde i Hyssa ett tag, hyrde ett hus där ute å det var perfekt när man hade hund.. Jag använde nästa aldrig kopplet vi kunde gå i skog å mark som vi ville å han var så lycklig.. Det blir en helt annan hund inte för han mår dåligt av att bo i stan men ändå.. Där kunde man ha dörren öpen å han kunde välja om han ville vara inne eller ute (hade inga grannar innom de närmsta 100 metrerna).. Saknar det ibland, men det är skönt att bo istan på sitt sätt med med tanke på näketen till allt så det optimala är att ha en sommarstuga som man kan åka ut till när man är ledig eller över helgerna å så för att komma bort från stressen å varva ner för det behövs..

       

Så här såg Jimmy ut när jag åkte till jobbet idag:

LOVE YOU DARLING!


Så SEGTDen här natten gå så ofantligt långsamt, jag vill bara hem till sängen.. Mår inge bra alls, det känns som minutrarna smyger sig fram.. Tror att jag börjar få inflensan så jag vill bara få dom här två nätterna undanstökade, samtidigt så får jag inte bli sjuk för det har jag inte råd med en sedan så ska vi ha fest till helge å det vore jätte synd om det fick ställas in.. Jag har änna sett fram emotdet, så vi får se vad som händer men än har jag inte givit upp.. Det är så himla långsamt bara, trotts att jag går på larm titt som tätt och det har hänt en del så känns det ändå som sett är en "snigel natt"..

Jag håller ftummarna på att den här natten ändrar sig och går fortare så att jag får gå hem.. Nu skall jag gå ronden,
ha det bäst å beta på som en häst

Hahahah   vad jag e kass Kram kram

Se där ja

Idag har varit en dag som bara försvunnit, det blir så konstigt ibland när man jobbar natten.. Vi var ute å gick en bra sväng imorse trotts det trista vädret.. Sedan har vi sovit alla tre, hundarna fick var sig godisboll att leka med ett tag så att dagen inte skulle bli allt för trist.. Imån har jag bil så det blir skönt att slippa åka buss å spårvagn, då kan jag komma isäng någon timma tidigare och det är inte fel.. Då hinner vi även upp en vända i spåret så att dom små liven får springa av sig ordentligt.. Måste nog till läkaren när jag tänker efter så vi får la se hur mycket jag får sova haha    

Nu ska det jobbas lite, vi skrivs!!
Kram kram


Dagens 2timmars promenad med Lajka, Lina å Tiina

Vi gick en go promenad idag med Tiina och Lina å Lajka.. Väldigt trevligt för både hundarna å oss, här kommer promenade i bild å film:
       

     Kram kram

ÅÅååååhhhh

Kan verkligen inte sova å det kommer vara så segt å jobba idag.. Hoppas jag kan somna ikväll någon timma annars så kommer jag somna på avdelnigen haha 


     
Man kan inte sägannat än att vi inte försökt

Långa promenader i bitande kylaIdag kom jag nästan inte upp ur sängen, stackars Kenny som kommer och lämnar Bella på morgonen.. Han blev säkert sen till jobbet, när jag väl  kom upp så kom jag på att jag måste ta på mig extra kläder om jag inte skulle frysa ihäl på promenaden.. Vi gick långarundan idag å nu ska jag lägga mig å kolla på en Harry Potter film å sedan sova lite så man orkar med natten som kommer.. Vad händer hos er idag?

Kram Kram

Då har man sett det

Ha varit på klassåterfest från Gymnasiet, riktigt trevligt! Kul å höra vad alla gjorde nu för tiden, två hade barn.. Dom flästa jobbade med något helt annt men några hade fått till det.. Jag läste skapande teknik (ljud å ljus-teknik) kul att plugga me det passar mig inte att jobba med, jag vill gärna veta vad jag ska joba med å när haha blir så nervös annars så därför passade det livet inte mig..

Nu sitter jag å tar det lugnt, ska sitta uppe en stund tänkte jag efter som jag ska jobba tre nätter nu framöver.. Man får vända lite på dygnet, gå upp imån ut med hundarna å hem å sova för att sedan vakna å ut med dom igen haha


Jag ser det snöar   

Hundarn verkligen Älskar snön, dom busade å halkade runt utanför haha Bella åt dock en hel del så hon kanske inte kommer må så bra.. Nu ska jag börja med maten, det blir ungnsbakad falukorv med ris och grönsaker.. Sedan blir det in i duchen å vidare för att se lite gammla klasskamrater.. Kul å höra vad dom håller på med numera, vissa vet jag men inte alla..

Just nu liger hundarna å Tusse i hallenKram kram

Snöar!

Jo det är sant, inte mycket men det är snö.. Svinkallt var det imorse med när jag var ute med odjuren.. Det är dags att ha långisar på sig så tidigt på morgonen om detta kalla ska fortsätta.. Nu ska jag fixa här hemma lite, kan behövas, har mått illa det sista å känt mig trött så jag vet inte om det är något virus pågång man vet alldrig men jag hoppas inte det..

         

Ikväll ska jag på återträff på Gymnasiet, ska bli kul å se ett gäng igen.. Det var ett tag sedan, gick i en väldigt rolig klass så jag hoppas många kommer..

Ha d gött! kramkram

Mina favoriter

Från Mamma Mia:
Hahaha

Imån reser dom till Thailnad

Min föräldrar är sånna lyckostar.. Imån morgon så åker dom till varmare breddgrader, mycket varmare.. Jag vill också, den som väntar på något gott väntar alltid för länge.. Så det kommer, till dess så får man spara å drömma sig bortVi får hoppas att dom får en trevlig resa å har en riktigt go semester för det är dom värda!!

Nu är det en tanta uppe som ska ha visning av nåot slag så jag får hålla koll så att hon inte väcker alla  haha  Vi skrivs!
Kram kram 

Vill hem å SovaNu vill jag bara hem å sova, natten har gått bra, lite segt vid 4-5 men det har flytit på ändå.. Mår riktigt illa och vill bara krypa ner vid min Älskling å bara vara lite.. Ozzy är hos bororsan å hans tjej nu i helgen när jag jobbar, så det blir lugnt imån å Ozzy får fullt upp med att busa med Lajka.. Roligare än att bara ligga hemma med mig.. Fast han är bra trött nu på kvällarna när Bella har lämnat oss, det är bra.. Igår när jag sov lite på dagen så snarkade han så högt att jag vaknade och funderade på vad det var som lät, haha Nä nu blir det en sista ronda innan gänget kommer, Gött e d!!

Kram kram

Nu e d helg å Jobb väntar

Det har varit fint ute men gu så kallt..           

Nu har Bella åkt hem å Saga passar på att sno OzzyKram Kram på Er

Chips i snön


Snö å iskallt

Det va inge kul att gå upp imorse å ännu tristare blev det när jag kom ut å det låg snö på marken.. Fin men kallt dock bättre än slask men ändå.. Det är även halt att gå ut med hundarna, det kommer nog vara nära att man sätter sig på baken ett par gånger även nästa promenad, det är tillräckligt svårt att gå utan koppel haha

Idag kom Bella´s ägare Sabina gåendes med henne utan mössa, hon frös om huvudet kan man säga, stackarn.. Hundarana Älskar dock snö, så det får la gå.. Men mössa å vantar är ett måste, vilket även påminner mig om att jag måste köpa nya vantar..

   


Titta vad han hittade, en chipspåse, d e gott

Kram kram

Underbart

Saga hade Älskat haha

En heldag hos familjen Gustavsson

Eller kommande familjen Gustavsson rättare sagt.. Den 14 Februari är det Bröllop, hon är gravid, dom har hud, katt å råttor, bor i hus och kör Volvo, blir det mer Svensson? haha  jag vill me!! Eller jag vill fast på mitt sätt, det jobbigaste just nu är att jag känner 7st personer som är gravida å tyvärr är det inte en av dom.. Min graviditets klocka tickar men man får nog vänta till Jimmy känner samma, haha 

Här har vi dagen i goa bilder:

       

Sedan gick vi en långpromenad till vattnet, så fint, Lehja fick stanna hemma efter som hon inte får gå så långt än men Ozzy å Bella var gladaå numera trötta.. Ozzy fick bada, Bella sprang mest brvid men hon hade kanon kul hon med:

   Nu är vi alla helt slut, Bella ärdock ett energi knippe så hon skulle nog inte ha några problem att köra några varv till men nu tar vi det lugnt  så kommer det bli hela kvällen, har lite ont i ryggen så det kommer inte hända mycke ikväll å inatt måste jag vara uppe efter som jag obbar imån natt så det blir tufft men men inte dumt när lönen kommer..

Kram kram

Ingen rast å ingen ro

Vem vill bo i Örebro? Troligtvis många men det rimmar haha Nu har Lajka å Lina varit här en sväng, trevligt å sitta lite, det behövs.. Lajka har tugat upp näst intill hela knotan s nu tuggar Ozzy å Bella på resterna.. Bella var lite räddför Lajka men det gick bra, Lajka var ätte intresserad av Bella men det kommernär hon fått vänja sig lite vid såmånga stora hundar..

     

Nu ska jag kolla på lite film å damsuga innan maten ska fixas

Ha re  (å Kanin)

Mamma å Pappa var på besök

 

Så jag hann inte med något annat igår det var full fart för att fixa ordning innan dom skulle komma med mat å städning å så det var fullt upp.. Vi gick rundn i spåret igår på dagen efter som dt inte blev någon längre tur på morgonen pga. allt regn.. Vi mötte inga hundar den tiden men gu vad folk var ue å gick.. Jag går ut vid 14tiden innan alla kommer hem från jobbet å ska ut med hunden., skönast, då kan man släppa dom så dom får leka av sig lite..

Idag gick vi runt dammen, en jätte mysig morron promenix men hurra burra ad kallt.. Tur att man har mössa å vantar, men behöver köpa nya vantar för dessa börjar gå sönder å det blir bra kallt om figrarna..

   Nu ska vi träffa Lina å hennes hund Lajka 
Kram kram

Regnkläder skulle behövasFy fasen villket regn å blås väder vi har idag,hur trist som hällst.. Så idag blir det att mysa inne å mycket det går, inte ens hundarna ville vara ute, dom tyckte oxå de var gott å komma in å bli torra.. Så nu ligger dom här å gottar sig å jag ska snart förflytta mig till soffan å ta det lugnt.. Vi skulle träffat en kompis idag men hon ligger hemma å är dålig stackarn så vi får hoppas att hon kryar på sig så får vi ta det någon annan dag..

   

Kram kram

Tingeling

En helt fantastisk tecknad film, så underbart gjord å fatasifull med humor.. Tycker att den är så söt, alla borde se den, synd att man inte ha barn i närheten som man kan se den med haha

        

Så se den! Nu blev det på tok för sent igen, dags att krypa ner brevid Älsklingen!


Natti Natti

Äntligen hemma

Föreläsningen var bara på någon timma som tur var, dock ganska seg men jag får betalt för två så man ska la inte klaga.. Nu har vi åkt spårvagn, promenerat å busat så nu ska jag börja med maten, ärtsoppa med pannkakor till efterätt tänkte jag, hundarna sussar sött..

Dagen i korthet:
   


Föreläsning idag

Så trist så jag tror jag spyr, hatar att åka till jobbet när man inte ska jobba för att lyssna på någon så man somnar.. Det känns inte som det är värt det, tar nästan lika lång tid att åka fram å tillbaka som det tar att sitta där å sedan när man har Ozzy å Bella med, dom klarar sig men ändå..

Vi gick en bra vända nu imorse, hurra burra vad kallt det börjar bli vart tog solen å värmen vägen?

       
Full fart framåt

Kram kram på Er!

hahah


Uno!Nu sitter vi här å lyssnar på musik jag å min Älskling.. Jag med vin å Jimmy med en Öl, hur gött som hälst.. Malin å Niklas har varit här med sin hund Lejha, spelkväll med Uno blev det.. Jimmy´s nya drog, men dock vann Malin men det talar vi inte högt om haha

              

Hoppas ni haft en lika grym lördag som vi, ha det kanon!
Kram kram

Lördag hela veckan hade inte varit fel

Då var det lördag å idag ska jag sätta upp tavlor å gardiner sedan är allt klart, känns skönt.. Jag tivs jätte bra, tror Jimmy gör det med.. Ikväll kanske några kompisar kommer över å spelar spel, en spelkväll, hur kul som hälst haha  Men Jimmy ligger med "skallebank" så går inte den över så har vi en mys kväll, det är inte fy skam det.. Vad ska ni göra ikväll?Kram kram

Lugn Tp-kväll   

Helt underbart har det varit ikväll, vi har spelat TP å haft Idol på i bakgrunden.. Första gången jag ser ett helt idol avsnitt, fattar inte vad Johan gör där, han e hel kass! Den bästa killen åkte ut idag så vi får hoppas att någon av tjejerna vinner för annars är det skandal..

Angående Tp:t så vann Jimmy med en plupp på barnfrågorna å det blev lika på vuxenfrågorna, båda hade brun plupp kvar å den va jätte svår uppenbarligen så vi orkade inte mer  haha

Nu ska det sovas
Kram Kram

Vicket väder


   

Vilket regn vi gick hem i, det var länge sedan jag var så blöt, mina byxor satt som klistrade, det är en inte så mysig kännsla.. Man kan lugnt säga att det luktade blöt hund här ett tag haha Nu när vi var ute så var det i alla fall uppehåll.. Idag blir det köttfärssås å spagetti till middag, det blir mummsig, vad ska ni äta?


   

Ha en halt underbar fredagkväll!
Kram kram


I väntans tiderNu går jag i väntans tider, på att få sluta arbetspasset.. Den här natten går ruskigt långsamt, vi lyckades gå rundan så fort att det blev lite för mycket väntan nu istället.. Men häldre att det är lungt än att folk är upp å inte vill sova för det är jobbigare.. Har med datorn så jag tänkte kolla lite på Tingeling, den är så söt å fin, perfekt att kolla på såhär på småtimmarna..

Hoppas att JImmy får slutar tidigare imån så vi kan sova lite ihop, det vore mysigt.. Allid gött å bara mysa in sig i varandra.. Får försöka komma på någon fredags middag oxå, vi lever lite budjett denna måaden så man får använda fantasin å d råvaror som finns i skåpen.. Ganska kul faktiskt å det blir gott!

Nu va det någon som vaknade, suck!
kram kram

Lite svårt

Jag har varit jätte trött idag å natten lär bli lång tyvärr... Förlåt att jag inte skrivit något men för först gången så har jag inte haft lust, bara velat sova, sorry.. Det ska bli skönt att jag å Jimmy får en hel helg ihop nu för det var ett tag sedan, jag jobbar varannan helg å iblöand händer det saker m.m. men den här helgen så ska vi göra allt ihop.. Han slipper inte ur mitt grepp  mmmoohhhaaa 

Bella å Ozzy är två klippor dom har sovit med mig idag, det blir så när jag jobbar men självklart har vi varit ute å busat till max.. Ser även fram emot att få daghund nummer två, det blir intressant, se hur det fungerar med en valp igen.. Jag är inte mycket för valpar men som sagt det är bara på dagarna haha så det går an, ska bli kul att se utväcklingen på denna fartige goldenvalp..

Appropå hundar så är det så skönt dit jag flyttat nu, dom flästa är så mycket bättre inställda på att träffa hundar.. Dom springer inte så fort dom ser Ozzy (stor å svart), idag har han fått hälsa på även en annan normal stor hund å en liten.. Kul tycker jag istället för att alla går runt i cirkel runt en, det är så trist..


Pöss å Kram

Mina sötingarNu sitter man på jobbet igen å längtar hem, det är lite svårt att tenka sig att gå til jobbet varje dag nu när man jobbar två nätter i veckan.. Man har blivit lite bortskämd, det är jätte skönt å i och med Bella å den kommande valpen så blir dagarna ändå till något viktigt.. Dom försvinner inte bara, det är skönt.. Vill bara hem å hänga gardiner å tavlor, ska bli så kul å fixa det sista.. Storstädade idag, skönt att ha det överstökat, ska örsöka hålla mig till att damsuga varannan dag, det behövs nu mera med så många djur hahaHar i sett the Mist? En riktigt bra skräckis med ruskigt dåligt slut.. Helt klart sevärt om ni vågar ;)

Pöss å Kram

Jag kan inte leva utan


Min nya drog, vet inte vad jag skulle göra utan denna läckerhet

Idag så har jag haft Bella i vanligt koppel istället för flexikoppel å dethar varit så lätt.. Dom trasslar inte in sig lika lätt å man känner att man har mera kontroll så skönt, jag har dom lstället när jag kan ändå så då behöver jag inte flexit.. Kolla vad fint:


   

Nä, nu måste jag fixa lite mat till´s när Älsklinen kommer hem å sedan ska d städas

Kram kram 


Lägga sig en sväng till?

Jo det måste jag göra efter 5timmar sömn så orkar jag inte ett 24timmarspass, ska jobba inatt.. Så jag tänkte lägga migtill tolv i alla fall, vi har varit ute en 4km runda,så skönt att det interegnar.. Det är dock väldigt bött, men det gör inget, Ozzy blir glad i alla fall.. 

   

  

Sedan när vi kom hem å skulle äta så hände de mest underbara, Bella väntade till Ozzy ätit upp å sedan åt hon sin mat bit för bt å tuggade högt å ljudligt  haha har självklart d på film
Dom är helt underbara, så roliga hahah

Nu säger jag å Bella godnatt för en stund

Kram kram

Dags att nana efter en mycket bra dagIdag har jag fått gjort mycket.. Lina, brorsans tjej var över å hjlpte mig få ordning i vardagsrumet så att det ser ut som ett vardagsum å inte en förvaringslokal.. Imån ska det städas, sättas upp gardiner å tavlor.. Det blir kul, ska även sova för jag ska jobba natten, tänkte sita uppe en stund nu sova några timmar, ta emot Bella gå en runda i spåret lägga mig igen några timmar ut med hundarna å sedan sätta igång å städa, det blir fin fint!

Min kompis åkte till Egypten idag, vi får hoppas att hon får det kanon, med mycket värme å bad.. Idag träffade vi även Jessicha, en tjej som ska skaa en goldenvalp villken jag ska vara dagmatte till nästa år, det blir kul.. Här e lite bilder från mötet med en av hennes hundar lilla Kitty

   

Kram kram

D e bara å köra

Dags att sätta igång att göra det sista, jag börjar se ljuset i tunneln.. Så nu blir det lite Boppers på mycket hög volym å fixa det sista för nu jädrans.. Vi har lite mycket saker å sofforna e på tok för stora men men vi ska se vad vi kan göra, det blir nog bra haha jag har en ide..

 

Kram kram

En dag med kartonger å busTrotts att dpom tycker jag har varit jätte tråkig idag så har vi hunnit med bus å en långpromenad i regnet.. Så det har inte varit så synd om dom ändå, haha vi har gjort en del men det är fortfarande väldigt mycket kvar, helt sannslöst vad grejer det är, mina ska in, hans ska rensas å flyttas om, det blir en del..

Vad har ni gjort idag?


     

Kram Kram


Måndag å regn

Det är inget kul att börja veckan med regn men det gör inte så mycket för vi ska mest vara inne å bråttas med flyttlådor.. Ska bli kul att få iordning lite, det kommer bli kanon fint.. Kunde inte somna igår det kändes lite konstigt och kul, jag ville få iordning alla lådor.. Jag är en sån som är uppe till allt är årnat innan jag lägger mig men nu kommer Bella vid 7.30 på morgonen samt att Jmmy inte vill störa grannarna så det får vi gör idag istället, så nu ska vi hugga in å börja packa uppNu så känns det mycket bättre


Gammla goa fest minnen

Nu så känns allt som det ska igen, skönt e d.. Nu har jag fixat adressändring, älsklingen har bokat kärra så nu är det bara natten som ska rulla på så man får hem å sova för att sedan vakna upp å bära, haha   Vi ska även hem å fira pappsen på farsdag, jag har bjudit in oss på middag.. Det är perfekt, mycket trevligt samt att man slipper laga mat å diska hihi  

Pöss å Kramen på Er!

Ganska Off

Idag har jag kännt mig jätte off, drömmde något kostigt idag så jag vaknade å kännde mig ledsen..Det är jobbigt när man inte vet varför, för det finns ingen anledning för mig att vara ledsen, allt är egentlige kanon.. Ska flytta till Jimmy imån, det blir kul, sönt.. Att äntligen få bo ihop å slippa pendla, d tåkiga blir att bära men allt e klart å det är inte allt för mycket som tur är.. Sedan är det bara att fxa iordning å det tycker både jag å Jimmy är roligt så det blir nog fin fint


Älskar dig!

Puss å Kramen

Snart hem å sova


Ser gott å lockande ut snart får jag me :-)

Ingen lust

Nu sitter jag här på jobbet å har ingen lust med något alls vill bara hem å krypa ner under täcket å stanna där  några dagar eller i alla fall en dag.. Men vad gör man inte för pengar så man kan klara sig, har ändå ett väldigt bra och fördelaktigt jobb så jag ska inte klaga men ändå.. Min stackars Älskling so slitit hela veckan ska upp imån å hjälpa några kompisar å flytta, dom ska sätta igång vid 8tiden.. Stackarn får inte sova ut imorgon heller, på söndag börjar vi inte flytta fören vid 14tiden men samtidigt kan han inte sova för länge då heller för att han måste somna på vällen för att orka upp på måndag.. Man kan väll säga att det är mycket med det jordiska..

Nä, nu få jag la lyfta på mitt f-ta .......  å böra jobba lite  ;-)  
Ta hand om erå ha det bäst!Kram kram 

Känn ingen sorg för mig i Blöteborg     

Gud vilket trist väder men vi kom ut på en långpromenix ändå.. Både väbehövligt å skönt, trotts regnet.. Nu ska jag packa mina sista lådor å fixa lite mat tills Jimmy kommer..


Ps. Ozzy är så söt när han smyger på Bella, se själva:

  Kram Kram På Er!

Hejsan HoppsanSå här lugna är vi nu, sknt jag ska lägga mig med dom å vil lite jag me tänkte jag.. Ska joba inatt så jag får via lite så det inte blir ett 24timma pass till.. Det blir för jobbigt å ohållbart  längden, måste kunna slappna av.. Vi träffadenya hundar idag på promenaden, jätte kul! Lek lek å mera lek är bra för hundar  haha  Nä nu ska jag lägga mig å kolla på lite tingeling, den nya disney filmen, den kommer nog vara jätte söt tror jag..

Ha det bäst vi skrivs ikväll

Kram Kram

Sammlaren Bella


Nu har vi kommit hem

 Nu är vi tillbaka efter att ha varit hela förmiddagen i björlanda å lekt.. Malin å niklas har både katt å en goldenvalp, Leihja.. Dom har haft jätte kul, Bella var inte så förtjust i henne men det fungerade väldigt bra.. Bella satt me mig å Malin å Lejha å Ozzy busade för fullt... Ozzy fick ett sånt där Ozzy ryck å bara sprang å sprang å sprang av glädje, runt, runt, runt bordet  haha

                

Vi åkte alla hem ihop, Lejha å Malin skulle till jobbet så vi slog följe rättare sagt..

   

Det är skönt att åka iväg iblan å tjöta lite.. Både jag å hundarna behöver lite miljöombyte.. Bella får väldigt mycket ombyte men det är skönt att kunna ta me dom.. Jag är så glad över att jag fått Bella, det fungerar så bra.. Jag mår så mycket bättre nu när jag har något att passa, någon tid jag måste upp.. Få lite struktur på tillvaron, det behövs för både mig å Ozzy..

Nu ska jag packa lite å sedan ut lite till idet fina vädret, ha det bäst!
Kram kram

Natti Natti

Jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva mer än att jag å djuren mår toppen, vi längtar tills på söndag då vi flyttar å slipper sova på soffan.. Den största orsaken är nog ändå att få lägga sig tillsammans med min Älskling.. Nu sa vi ut på promenix, sedan sova för imån ska vi åka buss alla tre ut till en kompis å umgås lite..Kram kram

100% mys


MorgonbestyrNu sitter vi här och tar det lugnt, jag tvättar, Bella å Leo har lekt idag med.. Men idag fick Bella ha på sig löpnings-skyddet, för leo är redan pappa till två kullar å den tredja ska inte bli med Bella haha
Lägenheten börjar bli tom, ska diska å packa den sista lådan sedan är det bara att vänta på att Jimmy kommer, vi ska köra hem lådor till honom idag å packa upp så jag slipper köpa flera, är så onödiga pengar..

Är verkligen helt förälskad i Astrix å Obelix, den otecknade varianten.. Så underbar humor, haha kan inte sluta skratta, jag rekomderar den verkligen..

     

Hejsan svejsan!
Kram kram

Sova Sova Sova

Nu ska jag äntligen sova, imån blir det bella, tvätt och hänga tavlor hos Tiina med mycket mera


Natti natti

Svårt att få tummen ur

Jag vill bara komma igång å packa men jag e så seg vill bara göra så här:Men nu e d dax att rycka upp mig, haha

Redan kolsvart

Det är lite deppigt när mörkret kommer så tidigt.. Nu sitter jag å ozzy här å myser, jag har ätit räkor å gluttar på Asterix å Obelix, den otecknade variationen.. Helt underbar, så härlig humor, en perfekt uppvärmning innan det ska packas lådor samt lättar upp i höstmörkret.. Bella lekte med hunden som bor på gråden, en pappilon hane, dom hade jätte kul haha

 

Ozzy fick inte vara med så här första gången för hanhunden är rädd för honom men det löser sig nog.. Inna dess hade har vi varit ute på promenix:

     

Vad ska ni göra ikväll?
Kram Kram

Skallebank

Idag vaknade jag med skallebank (huvudvärk) samt världens träningsverk.. Så nu ska jag ut med hundarna å sedan hem å göra mat.. Mer än så blir det inte tror jag, kommer att packa senare ikväll men det kan man göra i egen takt.. Huvudsaken är att jag är klar tills på söndag för då flttar jag troligt vis hem till Jimmy, jippi!! Så nästa vecka kanske man är sambo.. Nu ska vi ut, ha det fint skriver lite mera ikväll..

   
Så här sover vi ibland

Kram Kram

Så Söta!


Kan man bli annat än kär?

Jag e As kass på att ljuga

Jag e kass på många saker men ljuga är nog en av dom sakerna som står väldigt högt upp på listan.. Jag jobbar till viss del med dementa och vissa har minne som en guldfisk, speciellt om det gäller saker som hänt nära i i tiden, men alla är olika även där.. Även om det låter som jag drar alla över en kam så gör jag inte det.. Dock är det även bevisat att guldfiskar inte har så kort minne utan kan komma ihåg så det blir bara ett uttryck så alla ska förstå.. Att jobba med demena är en stor utmaning, jag jobbar bara på natten vilket jag är glad för, för som sagt så är ljuga inte min grej och det är lite så man måste jobba.. Kunna avleda på ett snyggt sätt, få dom att tänka på något annat, sanningen kanske inte gör saken bättre utan man får förklara med en "vit" lögn..

Ett ex: Jag möter en mycket upprörd person som inte vet varför hon/han är här, personen i fråga vill bara hem.. Nu när det är mörkt så kan man kanske lugna ner personen med att det är så mörkt ute, sent så personen kan sova här över natten, det brukar gå.. Men inatt så hade personen massor av frågor bland annat ang. sin andra hälft.. Som i sin tur gick bort för några dagar sedan och hon har fått det dödsbeskedet några gånger redan men glömer ska man säga det igen då?  Man kan inte säga för mycket eller något som antyder att dom är "dumma" för den variationen som är i deras huvud är det som är sant, så är det, dom känner ändå kännsla a oro men vet inte varför och vill ha reda på det.. En annan gång var jag tvungen att förklara  för en person som är 90år att han inte hade bråttom till skolan.. Det handlar om att avleda, jag blir oftast helt ställd, ibland går det bra oftast så säger jag något dumt vilket får dom ännu mera frustrerade.. Jag är mer en som skämtar och pratar mycket, det kan missuppfattas lätt så det är därför det är bra med arbestkamrater.. Avleda med lite kaffe, smörgås eller börja prata om något helt annat.. Försvinna från ämnet om varför dom egentligen vaknade och var oroliga, försöka dissuterar något annat i fem minuter så är det andra ett minne blått.. Frår man dom i säng lugna så brukar det ordna sig till morgonen å vara som bortblåst.. Tänk om man själv blir sån, vem vet?

Att veta vad man ska säga är hårfint å det kräver finess å en stor portion avvägning om vad som passar att säga vid villket tillfälle.. Det finns mycket att tänka på och fundera över här i världen.. Nu är det dags att jobba igen, ha det fint å sov så gott! Sov för mig med

Kram Kram

Borde sova

Nu e d en timma kvar innan jag ska till jobbet så jag borde sova en sväng men det är svårt att slappna av för jag e så tröt att somnar jag är jag rädd att jag inte vaknar men om jag inte lägger mig så kommer jag vara vaken i 24timmar å det går inte, ska jobba naten så måste änna sov någon halvtimma i alla fall, Power nap som man så fint säger..

         

Det var lite kul å se dom ha dragkamp idag, hon brukar inte gå så nära.. Eller så är det så att han alltid brukar leka med så stra pinnar hahaha

Nu ska jag sova en sväng innan jobbet
Kram kram

Våran dag

Sammanfattat i bild, hihi
Hahaha ni fårlägga huvudet på sne, jag e så kass!!

Lyssna å njut


Morgonstund har guld i....

Jag glömde ta med kameran ut idag, det hade blivit fantastiska bilder.. Himmelen var så vacker å utsikten så fin uppe på berget där jag, Ozzy å Bella var.. Vi har hittat ett perfekt bus-ställe där jag inte sett en hund, än så länge i alla fall.. Det ligger så man har utsikt över stan/hisingen, riktigt vackert nu när frosten låg vit på maken å solen kom upp "ur maken"

Nu ligger vi här i soffan alla tre, mys mys..


Nu ska jag ta det lugnt innan jag sa iväg å träna, sedan kommer Tiina å då ska vi rensa i gaderoben.. Det som inte ska vara kvar kommer att gå till barn i rumänien, det är så man ska göra tycker jag om man kan.. Man får göra det lilla man kan

Ha det bäst vänner!

Kram Kram


Varmt te så här på kvällskvisten gör gottNu sitter jag här med varmt te, psyko lemon.. Ett jätte gott grönt te som jag kan rekomendera.. Nu är det snart sängen,Bella kommer vid 7 så det får inte bli för sent i säng.. Så natti natti på er vänner!

Kram kram

D e på tok för kallt

Jag gillar inte vintern! Å nu har den kommit med stormsteg, hurra burra.. Tacka vet jag sol å 30graders värme.. En person som ville köpa min tv-bänk väckte mig vid 13.00 idag så det var ingen ide å lägga sig igen, har sovit 4timmar det får räcka.. Jag ska upp vid 7-8 imån för Bell kommer så då kan jag inte vara uppe halva natten å så e jag av med alla möbler jag ville bli av med å det är bra.. Ska nog lägga ut tv:n bara men det gör jag när jag flyttat.. Det räcker att jag e utan säng, nu ska jag städa å rensa lite tänkte jag.. Hade hoppats på att åka hem till mamma å pappa men Jimmy orkar inte så jag får väll åka dit någon annan dag.. Det blir också lättre när vi bor ihop, då kan jag ta blien på egen hand å åka iväg, nu blir det sån omväg.. Det blir fina fisken det!


Man längtar när man ser så här goa bilder


Ha d gött! Kram kram

Halloween för 3år sedan

Då såg jag ut så här:


Jag är prinsessan, hahaha

Ps. va inne på Janne´s sida å hittade något roligt som jag bara måste kopiera å klistra in här (Har du något emot d så säg till)

Före giftermålet:

Tjejen: Hej
Killen: Äntligen, jag har väntat riktigt länge nu!
Tjejen: Vill du att jag ska gå?
Killen: Nej, var har du fått det ifrån? Bara tanken får mig att må dåligt.
Tjejen: Älskar du mig?
Killen: Självklart, alla tider på dygnet.
Tjejen: Har du bedragit mig någon gång?
Killen: Nej, aldrig! Varför frågar du ens?
Tjejen: Vill du kyssa mej?
Killen: Ja, så fort jag får tillfälle till det.
Tjejen: Skulle du någonsin slå mig?
Killen: Är du galen? Du känner väl mig?
Tjejen: Kan jag lita på dig?
Killen: Ja älskling...
Tjejen: Älskling..

7 år efter:

Läs texten nerifrån och upp...


HAHAHAHA så grymt bra!


Missförstånd på jobbet

De är jobbigt när det blir missförstånd på jobbet å stämningen blir så tryckt så att man nästa kan känna den.. Jag jobbar med det absolut bästa om man gillar skvaller å prat.. Jag jobbar som undersköterska på ett boende, sk-tsnackets mecka.. Här jobbar mest kvinnor i alla åldrar, som ni vet så älskar vi kvinnor att snacka, utvärdera och anta.. Det är det som gör det kul att jobba men samtigt ibland väldigt jobbigt.. Det är den jobbiga biten av det här yrket jag ska gå in på idag, när en lite komentar växer och blir ett helt A4.. Det tar inte lång tid innan alla vet men det tar lån tid innan någon vågar säga vad sacket handlar om till det anvarige eller drabbade, alla känner hönan men hönan känner ingen syndromet haha

Jag jobbar på natten vilket jag trivs kanon bra med det passar för både mig, Ozzy å Jimmy, vi får mera tid för varandra.. Jag trivs jätte bra på min arbetsplats och även med personalen men har inte ritigt kommit in i gruppen.. Det är en mycket sammansvettsad grupp och jag är yngst.. Dock är jag inte utanför, jag är i "anpassningsfasen" det lär man sig oxå efter ett tag i vården, att det är viktigt när man kommer in ny i en grupp att man känner av ett tag vilken plats man har i gruppen.. I vilket fall som hällst så är det så att för ca två veckor sedan så råkade jag hamna på samma avdeling två nätter i rad vilket är väldigt ovanligt för vi brukar rotera.. Men just de nätterna så hamnade jag på samma så när jag dök upp en natt till så frågade dom på avdelningen hur det kom sig å då gjorde jag misstaget att skämta lite å kläckte där med ur mig: - Det är ingen annan som vill vara här så ni får stå ut med mig en natt till hehe Dom missade visst hehe för nu har det kommit fram att dom tror att ingen på natten vill vara hos dom suck! Så nu får jag skicka ett mail till avdlningen där jag ber om ursäkt för mitt utalade å att det var synd att det blev ett missförstånd bla bla m.m. Jag får komma på något bra.. 

Någon mer som har varit me om något liknande?
Kram Kram  

Massa kuliga förklädnader

Det var roligt att åka till jobbet idag, man fick se det mesta, det är många som har klätt ut sig.. På så sätt ärdet skönt att kunna skylla på att man jobbar så att an slipper för det är inte riktgit mig grej.. Vi har fått ordning på Jimmys möbler å så med nu är det bara mina grejer som fattas så man kan riktigt se hur det blir men det kommer nog.. jag ska packa för fullt å röja hemma denna vackan.. Förhoppningsvi så kommer vi iväg till mamam å pappa e sväng imånkväll å kan hämta grejerna jag inte orkade släpa på tåget från mormor..Kram Kram

Solen skiner

Det är fatastiskt väder men så kallt.. Vintern har kommit, jag som älskar sol å värme, d e inge vidare.. I sundsvall hade dom redan snö sa min kompis, det kan vara fint om den ligger men det gör den inte här på Sveriges framsida blöteborg.. Det är konstigt att Ozzy inte är här idag, ingen promenad man måste ta, skönt men tomt så det blir skönt att kan e tillbaka imån kväll..

Nu ska jag möblera om i sovrummet medans Jimmy e borta hahah

Kram kram

Nu e d snart dax att sova   

Nu e tapetseringen änligen klar! Jimmy har jobbat på så bra å jag me för den delen haha Känns så fantastiskt gött att ha det klart, nu kan vi börja flytta in mina möbler.. Kommer att bli kanon fint..

Sedan så har vi varit å firat min kompis Jenny, jätte trevligt.. Så god mat fantastiskt trevlig människor å helt underbar tårtor!

   

Ann-Sopie var trotts allt på besök så vi satt uppe å pratade å spelade lite TP, ur kul.. Spel är alldeles för underskattat, jag å jimmy älskar att spela spel..       

jag är hundledig i helgen med tack vara min underbara bror å hans flickvänn så imån ska jag å Jimmy bara ta det lugnt å ta hand om varann innan jag ska jobba natten, sov gott!

KramKram

RSS 2.0