V. 33

Nu är man i vecka 33, nu syns det på magen när bebben sparkar.. Jag bara myser trotts att det ibland är lite väl osmidigt att röra sig HAHA men det är ju sol och det är inte alla som får vara med om den här kännslan att ha något som växer innom sig så det är väldigt illa att tycka nåot annat än att det är fantastiskt för det är det.. Vissa gör det till å¨med flera gånger.. För våran del blir det nog bara den här så vi nuter för full och ser fram emot att den tittar ut.. Fick en riktig förvärk imorse, ajaj säger jag, det blir något att se fram emot HAHA



Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå.

Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern.


När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor. Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.

Kram kram


Lätta på hjärtat
Postat av: Lina

mysigt värre :D



fina bilder på ozzy, han har det bra där :D cool bild på han å elsa på stenen haha. städa lugnt =)

2009-07-02 @ 12:51:56
URL: http://linashorna.blogg.se/

Skriv din åsikt här:

Ditt vackra namn:
X & slipp skriva igen

Din mail-adress: (publiceras ej)

Har du oxå en hemsida:

Lätta på hjärtat & skriv:

Trackback
RSS 2.0