Konstigt släkte??



   

Det kan man undra ibland när det gäller hundägare, villket är ett släkte jag tillhör i största grad.. Det finns lika många olika hundägare som ägare av hundar det är klart.. Läste på min uppfödares sida att det var en av Ozzy´s systrar som blivit påflugen av en schäfer och som hon sa så det är klart at det kan hända men man stannar och kollar så allt är bra ger sitt namn och nummer med mera så man vet att allt ordnar sig.. Det är sälvklart för mig att man ska kunna ha sin hund lös när man går i skogen, dom måste få lov att springa av sig annars så får an en ostimmulerad hund som man kanske inte kan lita på.. Det finns självklart olika sätt att stimulera en hund så man inte behöver ha den lös om man inte vill men alla behöver sträcka på sina ben sprina av sig lite..

Min hund Ozzy älskar hundar och tror att alla är lika snälla som han, vilket inte alltd är sanningen.. Än så länge har han inte träffat någon som gjort något annat än sagt ifrån, vi håller tummarna på att det fortsätter så.. Hundar behöver som vi människor social träning, även om man inte vill att ens hund ska hälsa på alla så behöver dom ändå någon som dom kan leka med så dom vet hur dom ska bete sig om det tex. skulle komma fram en hund när man promenerar.. Som sagt många går med sina hundar lösa oftast så hinner man ana att det kommer an annan hund så man kallar in och kopplar, det gör jag alltid för man vet aldrig det kanske är en hund som lukta extra gott, är det däremot en människa som brara promenerar så kallar jag in honom till sidan å sitta där till presonen passerat för andra människor bryr han sig inte ett skvatt om, är det någon som vill hälsa så får man säga det till honom å först då går han fram villket är jätte bra med tanke på hundrädda å så.. Igår när vi var ute så hände en grej som är intressant som jag sött på innan, den hysteriske hundägaren, Ozzy och Lakja sprang iförväg lite och bakom ett hörn så hör vi bara ett hysteriskt skrik: Bort AAAAAAA  Bort  iiiii, vi blir helt förskrämdaå tänker nej vad är det nu.. När vi kommer runt hörnet så står det TRE stycken vuxna människor och glor var av en hysterisk kvinna med en stackars Tollare (så söt å snäll hund inge liten heller)  i kopplet.. Ozzy å Lajka gick inte ens ända fram, dom var lite nyfikna men när hunden började morra till så var det intressant samt atti ropade in dom.. Jag förstår mycket väl kvinnan att hon blev rädd för två stora svarta hundar som kommer emot henne men ingen av dom gjorde något utfall, raggresande eller liknande utan dom var nyfikna.. Mitt problem med detta är vad ger ägaren för signal till hunden? Visst vi gjorde kanske fel men det händer bland när det är någon som kommer emot mig å Ozzy så är det bara att ta det visa Ozzy att det kommer en hund å låta dom hälsa å hålla tumarna för oftast är det ingen fara å skulle det vara så så får man tjonga till å se men att utgå från att det är fara, vad får man då hunden att tro? Det va tre mäniskor dom två andra skulle motat bort dom istället för att bara glo å hon skrika å dra i kopplet.. Har sett fler gånger folk som nästa hänger sina hundar utan anledning, inte för Ozzy men andra.. Hur tror dom deras hund ragerar nästa gång det kommer en hund? Antingen blir den agresiv eller rädd och det är väll inget kul?

Det finns säkert många åsikter om detta å det håller jag med om..
Ta hand om er å ha ni djur ta hand om dommed! Dom är som barn men tänker och fungerar som hundar
Kram Kram

Lätta på hjärtat
Postat av: Jacqueline

Bra att veta! :) kan nog tänka mig att de är lite busiga!

2008-12-02 @ 13:17:09
URL: http://jacqueline.blogg.se/
Postat av: Jacqueline

Bra att veta! :) kan nog tänka mig att de är lite busiga!

2008-12-02 @ 13:17:18
URL: http://jacqueline.blogg.se/
Postat av: Lina

ja herregud, det var ruskigt knäppa människor. Hunden blir ju så van att dom är rädda för honom så han kommer ju svimma om han skulle möta en hund utan deras husse eller matte. Stackars hund. Visst det var lite för mycket bostadsområdeför att ha dom lösa men folk måste fatta att man inte har farliga hundar lösa.. suck

2008-12-02 @ 13:57:01
URL: http://linashorna.blogg.se/
Postat av: Nina

tack raring! :)



skolan är jobbig & rolig på samma gång. haha. mycket att göra just nu!



kram söta!

2008-12-02 @ 15:17:06
URL: http://totalflopp.blogg.se/
Postat av: JULIA

självklart måste man ta han om sina djur! Dom behöver ju i stort sett lika mycket kärlek som barn!! Det är ju så mysigt med.. med djur!!

Söt blogg du har! :)

och du, kika gärna in på min blogg där frågestund är i full rulling! ;D

kram!

2008-12-02 @ 15:26:17
URL: http://juliaalindblad.blogg.se/

Skriv din åsikt här:

Ditt vackra namn:
X & slipp skriva igen

Din mail-adress: (publiceras ej)

Har du oxå en hemsida:

Lätta på hjärtat & skriv:

Trackback
RSS 2.0